Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Vaniljbullekrans

Vaniljbullekrans. Ljuvligt god, läcker vaniljbullekrans som är både god, snygg och vacker att bjuda på. Degen räcker även till ett antal vanliga vaniljbullar som gräddas i 250 grader i 6–8 minuter.

Tips! Bullarna kan garneras med pärlsocker om man inte vill ha sötmandel och florsocker. Man kan även pudra på kanel i bullens fyllning.

Vaniljbullekrans

1 st + ett antal bullar

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
½ krm salt
1 nypa kardemummakärnor, mortlade
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
8–9 dl vetemjöl

Fyllning 
50 g smör, rumsvarmt
2–3 msk vaniljsocker

Garnering
1 ägg
2 msk hackad sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 ½ cm tunn på ett mjölat bakbord.

4. Bred ut smöret och strö över vaniljsocker.

5. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i bitar, ca 2 cm breda.

8. Lägg ca 6 bullbitar i en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper (eller smord). Låt den jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

9. Pensla bullarna i formen med uppvispat ägg. Strö över hackad sötmandel (eller pärlsocker).

10. Grädda bullarna i formen mitt i ugnen i 11–13 min. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk. Strö över florsocker före servering.

11. Lägg resten av bullarna i pappersformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Pensla dem med ägg och strö över pärlsocker. Sätt ugnsvärmen på 250 grader. Grädda dem mitt i ugnen i 6–9 min.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladbullar

Chokladbullar! Supersaftiga, ljuvligt goda bullar med chokladfyllning. Man väljer själv vilken sorts choklad man vill ha i bullarna. Jag valde mjölkchoklad denna gång och det är magiskt gott! Men det går bra med vilken sorts choklad man vill. Tips! Fyll hälften av bullarna med choklad och hälften med smör, kanel och strösocker (vanliga kanelbullar). CHOKLADBULLAR 30–40 …

0

Lyxig blåbärskaka

Gör superläckra bakelser enkelt av en blåbärskladdkaka – drömgoda!

0

Noblesseglass

Hemgjord glass med knapriga, läckra Noblessechoklad i glassen. Noblessechoklad innehåller små bitar knaprig krokant vilket är ljuvligt gott att tillsätta i glassmeten. Noblesseglass 6 st Noblesseplattor 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 gram Garnering några Noblesseplattor GÖR SÅ HÄR 1. Hacka Noblesseplattorna med en kniv. 2. Vispa grädden fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om …

0

Havrebollskakor

Ljuvligt goda, superläckra havrebollskakor som innehåller samma ingredienser som havrebollar. Det som skiljer är att denna smet kokas ihop i en kastrull och kakorna blir knapriga på ytan när de stelnar. Supergoda!!! HAVREBOLLSKAKOR 25 st 100 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1 nypa salt 3 msk kaffe 2 dl kokos 4 …

0

Bakpulvertekakor

Mycket goda, enkla tekakor som går fort att baka när man vill ha nybakat bröd. Tips! Det går lika bra att bara baka brödet med rågsikt eller bara vetemjöl. Rågsikt gör bröden lite mörkare och rågsikten innehåller 40 procent rågmjöl. Bakpulvertekakor 9 st 50 g smör, rumsvarmt 7 dl rågsikt eller vetemjöl ¾ tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl mjölk  …

0

Hallonkladdkaka

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Hallon i kladdkakan är magiskt gott! Det här är en fantastiskt god kaka som är mycket lätt att baka. Bären i kakan är ljuvlig i kombination med den ljusa, lagom kladdiga bottnen. Servera gärna med en klick vaniljsås eller glass. HALLONKLADDKAKA ca 12 bitar 150 g smör 2 ¾ dl …

0

Nyttig frozen yoghurtdessert

Fräsch, fruktig & nyttig fryst yoghurtglass med hallon och mango. Passar perfekt som dessert eller njut av den när du är sugen på något sött. Sååå gott och helt utan tillsatt socker! Nyttig frozen yoghurtdessert Hallonglass: 2 dl mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt) ca 150 g frysta hallon Mangoglass: 2 dl mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt) …

0

Snabba frukosttekakor

Lättgjorda, snabba tekakor som inte behöver jäsa! Superläckra bröd som går fort att slänga ihop när man vill ha nybakat till frukost. Självklart kan man äta dem närsomhelst, de funkar lika bra till mellis, fika eller som kvällssmörgås. Tips! Det går lika bra att bara baka brödet med bara rågsikt eller bara vetemjöl om man inte …

0

Nyttig fryst yoghurtglass mango

Fräsch, supergod, nyttig fryst yoghurtglass mango. Den är lätt att göra och en stor favorit hemma hos mig! Nyttig fryst yoghurtglass mango 3 dl fryst mild yoghurt naturell (eller vaniljyoghurt) 300 g fryst mango  GÖR SÅ HÄR 1. Mixa den frysta yoghurten och mango till en slät glass i en mixer eller köksmaskin med knivar. Låt yoghurten …

0

Chokladbollskakor

Superläckra, goda chokladbollskakor för alla havrebollsälskare. Ingredienserna är desamma som i havrebollar, men denna smet kokas ihop och när de stelnar blir de frasiga och ljuvligt läckra och goda. CHOKLADBOLLSKAKOR 20–24 st 100 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1 nypa salt 3 msk kaffe 2 dl kokos 4 dl havregryn GÖR …

0

Noblessekaka

Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. Noblesseplattorna innehåller knapriga, små krokantbitar som gör kakan extra god. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass! En riktigt läcker kaka med en lätt, kladdig chokladbotten. NOBLESSEKAKA 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 3 msk kakao 1 krm salt 1 ¾ dl …

0

Krossad basilikapotatis

En riktig favoritpotatis som är mycket populär. Enkel att göra också! Tips! Basilikan kan bytas ut mot färsk timjan eller oregano. Eller gör en blandning av alla tre kryddorna, det är ljuvligt gott det med! Krossad basilikapotatis potatis (valfritt antal) rapsolja, olivolja eller smält smör salt eller flingsalt färsk basilika GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen i …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x