Ljuvligt god, lyxig mintchokladkaka med en härlig kladdkakebotten! Servera gärna med en klick vispgrädde om du vill äta den som dessert eller ät rutorna som de är.
After Eight kladdkaka
Ca 24 bitar bitar
150 g smör, smält
2 ½ dl strösocker
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Testa att lägga ut ca 24 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 23 min. Låt den svalna något i formen.
5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor med en vass kniv.