I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition.
Mor Matildas rimmade julskinka tillagas enligt sous vide-metoden. Det innebär att den ligger i en stekpåse och tillagas länge på låg värme. Det gör skinkan otroligt saftig och mör. Den godaste skinkan jag tillagat. Och den sköter sig helt själv i ugnen. Det går inte att misslyckas!
MOR MATILDAS rimmade Julskinka med griljering
Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!
1 Mor Matildas rimmade julskinka
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 80 grader, över och undervärme.
2. Ta bort det yttre svarta nätet. Plastförpackningen (stekpåsen) ska sitta kvar.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen.
5. Ställ in formen i ugnen. Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
6. Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ skinkan svalt i någon timma, gärna i kylen.
8. Ta bort stekpåsen och det inre nätet.
Griljering
2 msk sötstark senap eller vanlig senap
1 ägg
1 dl ströbröd
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senap och ägg i en skål. Rör om ordentligt.
2. Pensla senapsröran på skinkan (ej undertill).
3. Strö ströbröd över skinkan.
4. Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10 min eller tills den är gyllenbrun på ytan.
Alla återförsäljare av Mor Matildas rimmade julskinka hittar ni på deras hemsida – klicka här!
Läs mer om Jakobsdals charkuteri här!