Luftiga, saftiga supergoda veganska hamburgerbröd! Tips! Gör veganska bönbiffar – klicka här för recept! Supergoda!!!
Kalljäsning!
Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!
Veganska hamburgerbröd
Ca 24 st
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl
Garnering
vatten
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Forma 24 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1–1 ½ cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med vatten och strö över lite sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Gör supergoda veganska biffar till hamburgerbröden – klicka här för recept!
Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!