Bloggar Lindas Bakskola Veganskt

Veganburgare

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.

 Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Veganburgare

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 12 st

2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar

veganska hamburgerbröd – klicka här för recept

GÖR SÅ HÄR

1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.

2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.

3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.

4. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.

Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!

Tips! Baka, luftiga, saftiga, supergoda veganska hamburgerbrödklicka här för recept!

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Veganska hamburgerbröd

Luftiga, saftiga supergoda veganska hamburgerbröd! Tips! Gör veganska bönbiffar – klicka här för recept! Supergoda!!! Kalljäsning! Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro. TIPS! Följ mig …

0

Veganbiffar

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.  Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba, veganska frallor – klicka här för recept! Veganbiffar TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Ca 12 st 2 st tetrapak blandade …

0

Ajvar relish

Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra. Den är lätt att göra och passar som tillbehör till de flesta maträtter, både kött, kyckling, lax och grönsaker! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark i styrka. Du kan själv variera hettan på röran genom att tillsätta mer eller mindre vitlök och …

0

Müslifilmjölkslimpa

Müslifilmjölkslimpa som är superenkel att baka och den håller sig saftig i flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Brödet innehåller bikarbonat och ingen jäst vilket innebär att den inte behöver jäsa. Degen tar några minuter och röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Superenkelt och smidigt! Tips! Rosta egen nyttig müsli …

0

Semlor

Perfekta semlor – de här semmelbullarna är oerhört fluffiga, luftiga och mycket goda! Ett favoritrecept som jag varmt rekommenderar! Tips! Baka en superläcker semmelfläta som räcker till många – klicka här för recept! Tips! Baka en gudomligt god semmelkladdkaka – klicka här för recept! Semlor Ca 30 st 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm …

0

Tjockpannkaka

  Tjockpannkaka, även kallad ugnspannkaka, är ett klassiskt pannkaksrecept som framförallt barnen älskar. Pannkakan är fluffig och mycket lättlagad. Smeten tar bara någon minut att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Servera gärna med vispgrädde och sylt. Tips! Baka ugnspannkaka med bacon – klicka här för recept!   Tjockpannkaka 1 plåt 5 …

0

Sötsur kycklingfilé i sås

Sötsur kycklingfilé i sås – en lättgjord vardagsrätt som både vuxna och barn gillar. Lägre fetthalt än vispgrädde eller creme fraische funkar också bra, men vispgrädde gör såsen allra krämigast. Tips! Servera kycklingen med flingsaltklyftpotatis – klicka här för recept! Tips! Servera kycklingen till en nyttig, fräsch och supergod Kesosallad – klicka här för recept! Sötsur …

0

Veganska semlor

Fluffiga, härliga semlor med ingredienser som bara kommer från växtriket. Frys in de bullar du inte gör semlor av och ta fram och gör i ordning dem med mandelmassa och grädde vid ett annat tillfälle. Tips! Om man vill att bullarna ska få lite extra färg kan man pensla dem med sockerblandning innan gräddning (strösocker …

0

Veganska pannkakor / veganpannkakor

Veganpannkakor med ingredienser från växtriket. Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha fiberrikare pannkakor. Tips! Tillaga ljuvligt goda veganburgare – klicka här för recept! Tips! Baka veganska snabbfrallor som är klara på 15 min – klicka här för recept! Veganska pannkakor 4 dl vetemjöl  8 dl havredryck (eller sojamjölk) en …

0

Vad är Oumph? Vegansk Oumph

Vad är Oumph? Oumph! är ett sojabaserat alternativ till kött från växtriket. Den är kalorisnål, rik på protein, järn, folsyra och har en fiberaktig struktur som ger en bra tuggkonsistens (liknande mört kött). Oumph kan man med fördel bjuda alla på vid middagsbordet, både veganer, vegetarianer och köttätare eftersom konsistensen och smaken tilltalar de flesta. …

0

Stekta grönsaker

Stekta grönsaker är varmt, gott, mättande och nyttigt – en perfekt vardagsrätt som är lätt att göra! Tips! Servera gärna grönsakerna med en rejäl klick ajvar relish – en gudomligt god och nyttig paprikaröra – klicka här för recept! Tips! Baka nyttiga, lättgjorda havregrynsfrallor till maten – klicka här för recept! Stekta grönsaker vitkål gul …

0

Hemgjord ajvar relish

Ajvar relish är en nyttig, supergod paprikaröra som passar som tillbehör till de flesta maträtter! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark. Du kan själv variera hettan genom att använda mer eller mindre vitlök och chiliflakes. Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gott – klicka här för recept! Hemgjord ajvar …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x