Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Bakpulverbullar som inte behöver jäsa

Bakpulverbullar3

 

LÄCKRA, GODA BAKPULVERBULLAR Bullarna är helt klara på ca 30 minuter (inklusive bakning och gräddning). 15 min bakning + 15 min gräddning! Frys in dem direkt om du inte äter upp alla bullar för bakpulverbullar blir torra snabbare än vanliga bullar.

Bakpulverbullar som inte behöver jäsa

Ca 20 st

75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker

Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

4. Rulla ihop degen från långsidan.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

7. Pensla bullarna med ägg.

8. Strö pärlsocker över bullarna.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
4. Rulla ihop degen från långsidan.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.
7. Pensla bullarna med ägg.
7. Pensla bullarna med ägg.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
8. Strö pärlsocker över bullarna.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

AMERIKANSKA HALLONPANNKAKOR

Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde. Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept! Tips! …

0

Majsdip

  MAJSDIP En ljuvligt god, nyttig dip som man kan dippa tacoschips och vanliga chips i, den kan ätas som sås till maträtter, i tacos eller att dippa grönsaker i. Även om man mixar den länge kan man känna av lite av skalet på majsen, men det gör absolut ingenting! Denna röra är gudomligt god! Tips! …

0

Fruktig nyttig ananasglass

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK! Fräsch, svalkande, nyttig ananasglass som mixas ihop enkelt till en krämig, härlig glass. Perfekt att äta när när man är sötsugen, men vill äta nyttigt! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept! Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här …

0

Kladdkakebrownies

  Kladdkakebrownies som är galet goda! De är lätt kladdiga och man kan inte kan sluta äta dem! De blir nästan ännu godare dagen efter då de blir ännu segare. Men det är ganska liten risk att det är några kvar eftersom de lätt åker rakt ner i magen. Tips! Baka ljuvligt goda chokladfudgebrownies med kolafudge …

0

Hemgjord pizza

  Hemgjord pizza i långpanna är ljuvligt gott och en uppskattad rätt som alla i familjen älskar. Och alla kan ta valfri storlek på pizzabiten vilket är perfekt! Tips! Gör hemgjord calzone – klicka här för recept! Hemgjord pizza 2 plåtar 25 g jäst 6 dl vatten 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl …

0

Hamburgerbröd

  Mina favorithamburgerbröd! Jag köper inte hamburgerbröd längre sedan jag började baka dem själv. Det känns både för dyrt och så är det tusen gånger godare med hembakta hamburgerbröd. Tips! Baka supergoda, saftiga korvbröd själv – klicka här för recept! Hamburgerbröd Ca 24 st Bröden går bra att frysa in. 50 g jäst 6 dl …

0

Frukostfrallor

    Underbart goda frallor som innehåller enkla ingredienser som man oftast har hemma! Pensla dem gärna med vatten och strö över valfria frön, t ex vallmofrön, solrosfrön eller sesamfrön. Byt gärna ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för mer fibrer i brödet. Tips! Baka saftiga, härliga morotsfrallor – klicka här för recept! Tips! Baka …

0

TV-kladdkaka med chokladglasyr

  Drömgod chokladkladdkaka med kärleksmumsglasyr & kokos. Tips! Baka de allra godaste, klassiska kärleksmumsen  – klicka här för recept! Tips! Baka ljuvligt goda, saftiga morotskärleksmums – klicka här för recept! TV-kladdkaka med chokladglasyr 12 bitar 125 g smör 3 dl strösocker ½ krm salt ½ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 ½ dl vetemjöl 3 ägg …

2

LIMPA UTAN JÄSNING

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när vill jobba så liten tid som möjligt i köket. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer. Tips! Baka magiskt goda tekakor – …

0

Amerikanska hallonplättar

  Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde. Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept! …

0

Majsröra

  NYTTIG MAJSRÖRA En suuupergod röra som kan ätas som sås till maträtter, i tacos eller att dippa grönsaker i. Även om man mixar den länge kan man känna av lite av skalet på majsen, men det gör absolut ingenting! Denna röra är gudomligt god! Tips! Det är gott att blanda ner färsk basilika eller koriander …

0

Kokoschokladkolakladdkaka

Superläcker, oemotståndlig kladdig chokladkolakaka med kokos i botten och på kanterna. Den är galet god och passar som dessert, till fikat eller som tårta på festen. Spritsa gärna gräddtoppar på kakan och dekorera med färska bär om du vill ha en festligare kaka. Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept! …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x