Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

LIMPA UTAN JÄSNING

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när vill jobba så liten tid som möjligt i köket.

Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer.

Tips! Baka magiskt goda tekakor – klicka här för mitt favoritrecept!

Tips! Baka underbara snabbfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

LIMPA UTAN JÄSNING

6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
2 dl havregryn

1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

4 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt vattnet i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn och/eller vetemjöl.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna helt innan du skär den i skivor. Låt den kallna innan du skär den i bitar.

Tips! Baka magiskt goda tekakor – klicka här för mitt favoritrecept!

Tips! Baka underbara snabbfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Amerikanska hallonplättar

  Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde. Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept! …

0

Majsröra

  NYTTIG MAJSRÖRA En suuupergod röra som kan ätas som sås till maträtter, i tacos eller att dippa grönsaker i. Även om man mixar den länge kan man känna av lite av skalet på majsen, men det gör absolut ingenting! Denna röra är gudomligt god! Tips! Det är gott att blanda ner färsk basilika eller koriander …

0

Kokoschokladkolakladdkaka

Superläcker, oemotståndlig kladdig chokladkolakaka med kokos i botten och på kanterna. Den är galet god och passar som dessert, till fikat eller som tårta på festen. Spritsa gärna gräddtoppar på kakan och dekorera med färska bär om du vill ha en festligare kaka. Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept! …

0

Nyttig ananasglass

Fräsch, svalkande, nyttig ananasglass som mixas ihop enkelt till en krämig, härlig glass. Perfekt att äta när när man är sötsugen, men vill äta nyttigt! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept! Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här för recept! Nyttig ananasglass 1 banan, fryst ca 300 g …

0

Krossad ananaspaj

Jag älskar ananaspaj – det är fantastiskt gott! Det är en paj man snabbt och enkelt kan slänga ihop när man vill ha en supersmarrig dessert! Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp …

4

Vindruvsglass vegansk

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite havremjölk. Den är fantastisk, så himla god! Havremjölken kan bytas ut mot valfri vegansk mjölk. Tips! Baka ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept! Tips! Baka en underbar snabb, vegansk limpa – klicka här för recept!   Vindruvsglass vegansk 1 banan, fryst 150–200 g vindruvor, frysta …

0

Nyttig vindruvsglass

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite mjölk. Den är magiskt god! Jag fick en känsla av att glassen smakade Piggelin, trots att den inte innehåller päron. Men det här är en glass jag kommer göra igen och även mina barn blev helt sålda på glassen. Ett superrecept!!! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass …

0

Mazariner

Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept! Det här receptet på mazariner gjorde jag och bakade när jag var anställd på tidningen Hembakat. De är gudomligt goda, jag älskar dessa godingar! Kolla in steg-för-stegbilderna jag gjorde på deras sida! Klassiska mazariner Ca 16 st Mördeg 100 …

0

Jästen som jäser på 1 minut

April, april… ? ? ?   …   .

1

Mangocheesecake

Mangocheesecake är magiskt gott! Den bakas enkelt utan ugn och är ett säkert kort som man alltid kan bjuda på som dessert, på alla sorters kalas och middagar. Tips! Grovhacka 100 g vit choklad i fyllningen. Det är supergott med bitar av choklad i tårtan! Tips! Baka en ljuvligt god citronpaj – klicka här för recept! …

4

Ananaspaj

  Ananaspaj är fantastiskt gott! Och en dessert men enkelt och hyfsat snabbt slänger ihop. Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept! ANANASPAJ Pajdeg4 dl vetemjöl1 …

6

KNÅDFRIA FRALLOR

HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x