Img 2421 5b863af682838

Tips! Tillaga hel ugnsbakad blomkål – den fullkomligt faller sönder i munnen – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Baka veganska snabbfrallor som är ljuvligt goda – klicka här för recept!

Potatis och veganfärsgryta

Ca 6 portioner

10 potatisar
3 morötter
2 gula lökar
10 st färska champinjoner
800 g veganfärs
4 klyftor vitlök
2 burkar krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
färsk basilika och/eller timjan
1 msk torkad oregano
salt
svartpeppar

ev. 2 tsk chilipulver
ca 2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Dela potatisen i mindre bitar

2. Skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 10–13 min. 

3. Hacka löken och bryn dem i olja eller smör tills de får en lätt gyllenbrun färg.

4. Skär champinjonerna i mindre bitar och bryn dem i olja eller smör.

5. Häll olja eller lägg en klick smör i en uppvärmd gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt köttfärsen. Pressa köttfärsen med en gaffel så den inte klumpar sig under stekningen. 

6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och alla kryddor. Tillsätt vatten så grytan får en lagom konsistens. Den ska inte vara för torr och inte för rinnig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

7. Blanda ner potatis, morötter, lök och champinjoner. Servera med en fräsch sallad och gärna nybakat bröd.

Kottfars och potatisgryta1