Meny Stäng

Äppelkladdkaka

äppelkladdkaka

 

Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta! Mums vad god den är!!!

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Äppelkladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv båda äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra gärna kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Appelkladdkakasteg for steg

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.