Meny Stäng

Äppelkaka med smultäcke

Skarmavbild 2018 08 16 kl 12 57 46

Tips! Baka en mycket enkel äppelkaka som är galet god – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Tips! Du kan blanda ner ½ dl hackad sötmandel eller hasselnötter i smuldegen i den lilla bunken. Det är knaprigt och gott!

En mycket lättbakad äppelkaka med en saftig botten och ett smuligt täcke. Både botten och täcket ovanpå görs av samma deg vilket är mycket smidigt och enkelt.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Äppelkaka med smultäcke

Ca 12 bitar

3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
(½ dl hackad sötmandel eller hasselnötter) frivilligt i den lilla bunken

Fyllning
3 normalstora äpplen
1 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan uteslutas)
½ msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.

2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en mindre skål (detta ska strös över kakan).

3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjölk i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.

5. Skala och riv äpplena. Lägg de rivna äpplena på smeten i formen. Pudra över kanel och ev. kardemumma.

6. Strö över smuldegen från den lilla bunken.

8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–43 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i bitar med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde eller ät den i bitar som den är. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Tips! Baka snabba äppelmosbullar – klicka här för recept!

Appelkakamedsmultacke

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.