Bloggar DR. OETKER Lindas Bakskola Lindas tårtor Promotion

Spöktårta med chokladmousse & marängsvissfyllning

IMG_2810 IMG_2692 IMG_2829 IMG_2693 IMG_2697 IMG_2733

IMG_2800

 

I annonssamarbete med Dr. Oetker har jag gjort en kusligt god spöktårta till halloweens alla fester och kalas! Bottnen består av frasiga, chokladmålade marängbottnar med ett täcke av Dr. Oetkers fluffiga, makalöst goda tårtmousse chokladsmak. Innanför den vita sockerpastan gömmer sig en supersmarrig marängsvissfyllning bestående av vispgrädde, chokladsås, banan och maränger. En superläcker spöktårta som både barn och vuxna älskar. Och inte nog med att tårtan är god, den är också mycket enkel att baka. Spöklig halloween!

Spöktårta med chokladmousse & marängsvissfyllning

Ca 12 bitar

100 g mörk choklad
2 marängbottnar
1 påse Dr. Oetker tårtmousse chokladsmak (+ 2 1/2 dl mjölk)
1 banan
3 nävar maränger
chokladsås, färdigköpt
5 dl vispgrädde

Garnering
1 pkt vit Dr. Oetker sugar fondant
florsocker
chokladbollsspindlar (se recept nedan)

GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Pensla chokladen på marängbottnarna. Lägg dem på varandra. Låt chokladen stelna i kylen.

3. Blanda Dr. Oetker tårtmousse enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen.

5. Skär bananen i tunna skivor och lägg ut dem ovanpå chokladmoussen.

6. Lägg en hög med maränger ovanpå bananerna. Ringla över chokladsås.

7. Vispa grädden fluffig.

8. Bred ut grädden som en hög kulle ovanpå marängerna. Spackla även kanterna på marängbottnen med vispgrädde.

9. Kavla ut sockerpastan tunt, på ett bord som är pudrat med ett lager florsocker.

10. Lägg försiktigt sockerpastan ovanpå tårtan.

11. Garnering: pudra över lite florsocker och garnera med chokladbollsspindlar.

12. Chokladögon och mun: smält 2 bitar choklad. Måla ögon och mun med chokladen i önskad storlek på ett bakplåtspapper. Använd baksidan på en tesked. Låt chokladen stelna i kylen.
Sött fast ögon och mun på tårtan med en liten klick vispgrädde på baksidan av chokladplattorna.

 

IMG_2744 IMG_2733

 

Spindlar

1 sats chokladbollssmet
100 g mörk choklad
1 påse kolasnören
1 burk Dr. Oetker strössel Black & gold

GÖR SÅ HÄR
1. Forma chokladbollssmeten till spindelkroppar, runda eller avlånga.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Doppa chokladbollarna, en i taget, i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

4. Klipp spindelben, några centimeter långa av kolasnören. Stick in benen i kroppen (Tips! Tryck först hål för benen med en tändsticka). Stick in sex stycken ben i varje kropp.

5. Strö strössel ovanpå spindelns kropp innan chokladen stelnar. Sätt ögon på spindeln. (Ögon: Jag har målat en liten chokladprick med en tändsticka på de stora, runda guldströsslen).

6. Ställ spindlarna i kylen och låt chokladen stelna. Förvara spindlarna i kylen.

IMG_2760

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Spökkladdkaka

Ljus kladdkaka är galet gott! Och att dekorera den med vitt florsocker, svarta ögon och mun är helt perfekt i halloweentider. En spök-kladdkaka att servera på Halloween! Ljuvligt gott och mycket enkelt! Spökkladdkaka 12 bitar 150 g smör 2 ½dl strösocker 1 msk vaniljsocker ½ krm salt 2 dl vetemjöl 2 ägg Extra lyxig kladdkaka: …

0

Muggkladdkaka

  Kladdkaka i en mugg! Ljuvligt gott & mycket enkelt! På bara 1 minut är kladdkakan färdig och serveras direkt i muggen. Den kallas även för muggkaka eller koppkaka.  Helt perfekt recept! Tips! Baka den allra godaste klassiska kladdkakan – klicka här för recept! Muggkladdkaka 1 kopp 1 msk smör, smält  2 msk strösocker 1 msk kakao …

0

Kalljästa morotsfrallor

Morotsfrallor som jäser i kylen över natten. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé. BAKA UT BRÖDEN DIREKT: Om du vill baka ut bröden direkt, utan kalljäsning så kan du låta degen jäsa i ca …

0

Bakpulverfrallor

Ljuvligt goda, mycket lättbakade bröd som är perfekt att bakat till frukost eller som tillbehör till en fräsch sallad eller soppa. Ingredienserna har man oftast hemma vilket är skönt. Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept! Bakpulverfrallor Ca 9 st 8 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 msk …

0

Guacamole

  GUACAMOLE Krämig avocadoröra med och vitlök. Ät den till tacos, fajitas, en köttbit eller kyckling. Den kan ätas istället för för sås eller blanda den i en sallad, det är supergott! Guacamole passar till det mesta. Jag älskar Guacamole! Tips! Gör egen tzatziki – klicka här för ett ljuvligt gott recept! Guacamole 2–3 avokado …

1

Stora vitlöksbröd

  Gigantiskt stora vitlöksbröd gjorda av en fransklimpa som är delad på mitten. Ett busenkelt, makalöst gott vitlöksbröd som räcker till många. Servera till helgmiddagen! Tips! Baka superläckra vitlöksbröd i muffinsform – klicka här för recept! Stora vitlöksbröd 1 färdigköpt fransklimpa (eller baka själv) Garnering 2 vitlöksklyftor 1 msk olja ½ tsk torkad oregano (eller persilja/basilika) flingsalt …

0

Makaronipudding

  Makaronipudding – en riktig vardagsklassiker som är mättande, lättgjord och en favorit hos både barn och vuxna. Falukorven kan bytas ut mot rimmat sidfläsk, kassler, bacon eller prinskorv. Tips! Tillaga en supergod pasta- och bacongratäng – klicka här för recept! Makaronipudding ca 2 liter kokade makaroner 1 falukorvsring 1 gul lök Äggstanning 4 ägg …

0

Ugnsrostad potatis, morot och lök

  Ugnsrostad potatis, morot och lök är ett ljuvligt gott tillbehör till t ex kyckling, kött, vegobiffar m m. Grönsakerna kan varieras efter egen smak. Tips! Servera rätten med hemgjord guacamole – klicka här för recept! Ugnsrostad potatis, morot och lök ca 10 potatisar ca 3 morötter ca 2 röda lökar Garnering 2 vitlöksklyftor 2 …

0

Morotslimpa

  MOROTSLIMPA Saftig, rustik, ljuvligt god, mjuk limpa med rivna morötter i degen som gör brödet extra näringsrikt och gott. Skiva gärna upp limpan och frys in skivorna. Då är det enkelt att ta fram önskat antal skivor när man är hungrig. Tips! Baka ljuvligt goda morotsfrallor – klicka här för recept! Morotslimpa 2 st …

0

Morotsfrallor

  Saftiga, rustika, härliga morotsfrallor. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé. Tips! Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön eller solroskärnor. Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här …

0

Kalljäst morotslimpa

  KALLJÄST MOROTSLIMPA Det är smart och smidigt att göra degen på kvällen och låta den jäsa i formen i kylen över natten. Då är det bara att ta fram degen och grädda när man vaknar. Så gott och trevligt att kunna njuta av nybakat bröd till frukosten! Tips! Rågsikten kan bytas ut till 4 dl …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x