IMG_2563 IMG_2568

 

Makaronipudding – en riktig vardagsklassiker som är mättande, lättgjord och en favorit hos både barn och vuxna. Falukorven kan bytas ut mot rimmat sidfläsk, kassler, bacon eller prinskorv.

Tips! Tillaga en supergod pasta- och bacongratäng – klicka här för recept!

Makaronipudding

ca 2 liter kokade makaroner
1 falukorvsring
1 gul lök

Äggstanning
4 ägg
6 dl mjölk
1 krm salt
en nypa svartpeppar
(ev. 2 dl riven ost)

GÖR SÅ HÄR

1. Koka pastan enligt förpackningen. 

2. Skär falukorven i småbitar. Stek dem lätt i en stekpanna med smör.

3. Skär löken i små bitar. Fräs dem i en stekpanna med smör.

4. Sätt ugnen på 200 grader. Häll pastan i en ugnsfast form. Blanda dem med falukorvsbitarna.

5. Äggstanning: Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop allt med lite salt och svartpeppar. Det är gott att blanda ner riven ost i äggstanningen, men inget måste, det är frivilligt.

6. Häll äggstanningen över makaronerna.

7. Grädda makaronipuddingen längst ner i ugnen i 20–25 min eller tills den stelnat. Servera gärna med en fräsch sallad.

Tips! Servera en otroligt god krämig avokadosallad till makaronipuddingen – klicka här för recept!

Makaronipudding1 IMG_2565