Jordgubbspaj – en superläcker jordgubbspaj som är ett favoritrecept som varmt rekommenderas. Om man vill att jordgubbspajens smultäcke blir knäckiga så tillsätter man 2 msk sirap i degen (läs ingredienslistan). Jag älskar denna jordgubbspaj!
Jordgubbspaj recept
ca 12 bitar
ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska
½ dl strösocker (eller mer om du önskar)
1 msk potatismjöl
Pajdeg
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 nypa salt
2 msk ljus sirap (kan uteslutas, men tillsätts om du vill ha en knäckig pajdeg)
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.
2. Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
3. Smula degen över jordgubbarna.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.