Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor Okategoriserade

Nutella-semifreddo

semifreddinutella2 semifreddinutella4

Baka utan ugn! En fantastiskt god semifreddo som består av maräng, vispgrädde och Nutella. Lätt att göra och garanterat en succé! Den serveras halvfryst och är galet god! Passar vid alla tillfällen – både på ett lyxigare kalas eller efter en trevlig helgmiddag.

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och innebär en dessert där vispad grädde och ägg fryses.

Tips marängbottnar!
Använd färdigköpta eller hemgjorda marängbottnar. Båda varianterna går lika bra! Här får du mitt recept på goda, frasiga och lättgjorda marängbottnar som du enkelt bakar själv med bara 2 ingredienser:

Baka hemgjorda marängbottnar med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!
Baka hemgjorda marängbottnar med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!

Nutella-semifreddo

Ca 10 bitar

3 ägg
2 marängbottnar
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
ca 2 dl Nutella

Garnering
ca ½ dl Nutella
eventuellt ½ dl hackade hasselnötter eller sötmandlar, rostade (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Separera äggulorna från vitorna.

2. Vispa upp äggulorna i en skål.

3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.

4. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt.

5. Blanda försiktigt ihop äggulor, äggvitor, vispgrädde och strösocker.

6. Lägg en marängbotten i botten på en rund form med samma storlek, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

7. Ringla ner nästan all Nutella i grädden och rör om försiktigt så den blir marmorerad.

8. Bryt sönder den andra marängbottnen i bitar och blanda dem med Nutellagrädden.

9. Bred ut grädden ovanpå marängbotten. Ringla lite extra Nutella på toppen. Strö eventuellt över hasselnötter eller sötmandel (jag uteslöt det). Frys in tårtan i 4–5 timmar. Låt den tina i 20–30 min före servering.

1. Separera äggulorna från vitorna.
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa upp äggulorna i en skål.
2. Vispa upp äggulorna i en skål.
3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
4. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt.
4. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt.
5. Blanda försiktigt ihop äggulor, äggvitor och vispgrädde.
5. Blanda försiktigt ihop äggulor, äggvitor, vispgrädde och strösocker.
6. Lägg en marängbotten i botten på en rund form med samma storlek, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
6. Lägg en marängbotten i botten på en rund form med samma storlek, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
7. Ringla ner nästan all Nutella i grädden och rör om försiktigt så den blir marmorerad.
7. Ringla ner nästan all Nutella i grädden och rör om försiktigt så den blir marmorerad.
8. Bryt sönder den andra marängbottnen i bitar och blanda dem med grädden.
8. Bryt sönder den andra marängbottnen i bitar och blanda dem med Nutellagrädden.
9. Bred ut grädden ovanpå marängbotten. Ringla lite extra Nutella på toppen. Strö eventuellt över hasselnötter eller sötmandel (jag uteslöt det). Frys in tårtan i 4–5 timmar.
9. Bred ut grädden ovanpå marängbotten. Ringla lite extra Nutella på toppen. Strö eventuellt över hasselnötter eller sötmandel (jag uteslöt det). Frys in tårtan i 4–5 timmar. Låt den tina i 20–30 min före servering.

semifreddinutella1 semifreddinutella3 semifreddinutella5 semifreddinutella6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marängbottnar

Frasiga, hemgjorda marängbottnar som används som bottnar i tårtor. Lätt att göra själv!

0

Rosa marshmallows

Mjukt, fluffigt skumgodis som är enkelt att göra själv!

0

Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger

Supergoda piroger fyllda med ost och skinka. Inspirationen kommer från färdigköpta Gorbyspiroger och de går också bra att frysa in.

0

Nyttig kiwismoothie

God, fräsch & nyttig energidrink som passar bra till frukost, mellanmål eller när man bara är sugen på något.

0

Nyttig kiwiglass

Fräsch och nyttig bärglass med kiwi och banan! Helt utan tillsatt socker – perfekt när man är sugen på något gott!

0

Hemgjort smör med flingsalt

Flingsalt på smöret gör det extra gott & lyxigt!

0

Hemgjort vitlökssmör

Ljuvligt gott smör smaksatt med vitlök. Magiskt gott på en bit hembakad baguette eller fröknäcke!

0

Hemgjort basilikasmör

Färsk basilika i smöret är gudomligt gott. Ät det gärna på en bit fröknäcke – magiskt!

0

Hemgjort smör

Hemgjort smör är busenkelt att göra – och oerhört lyxigt & gott!

0

Nyttig filmjölkslimpa

En oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

0

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttigt, saftig, mjölfri limpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Igelkottkakor

Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0