Meny Stäng

Tabbouleh recept

TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, supergod persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh recept är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event med LG Nordic.

IMG_6032 IMG_6031

Tabbouleh

TABBOULEH RECEPT Tabbouleh är en fräsch, frisk, ljvuvligt god persiljesallad med tomat, lök, bulgur, citron och mynta. Tabbouleh är perfekt på en buffé, men tabbouli passar även som en sallad till kyckling, vegobiffar eller en bit kött. Det här är ett äkta Tabboulehrecept från Zeinas kitchen som vi tillagade på ett event med LG Nordic. Mängden grönsaker kan varieras efter egen smak.

Tabbouleh recept

6–8 portioner

1 stor knippe persilja (ca 500 gram)
3 tomater
3 salladslökar eller 1 rödlök
1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torr mynta)
2–3 citroner, beroende på hur sur sallad du vill ha
½ dl olivolja
salt efter egen smak
½ dl bulgur, finmalen

GÖR SÅ HÄR

  1. Tvätta alla grönsaker nog.
  2. Finhacka alla grönsaker.
  3. Blanda ihop alla grönsaker i en stor bunke.
  4. Pressa alla citroner över salladen, ringla över olivolja och salta.
  5.  Strö över torr bulgur (de ska inte kokas eller blötläggas). Blanda ordentligt. Bulguren suger åt sig vätska från alla grönsaker och gör att salladen håller sig lagom torr. Bulgurkornen ska vara av finmalen sort. De blir mjuka när de suger åt sig all vätska.
    Tabbouleh STEG

 

 

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.