BAKA FRALLOR I SPRINGFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt när frallorna jäser ihop med varandra. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Om du vill ha ett gravare bröd med mer fibrer byter du ut 2–3 dl vetemjöl till rågmjöl eller grahamsmjöl
Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degfrallorna jäsa övertäckta i kylen över natten. Grädda dem direkt när du vaknar så kan du njuta av nygräddat bröd till frukost. Ta fram bröden ur kylen när du sätter på ugnen.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
FRALLOR I SPRINGFORM
7 st
25 g jäst
4 dl mjölk (eller vatten), fingervarm
2 msk rapsolja
1 tsk salt
8–9 dl vetemjöl
Alternativ till vetemjöl:
– 6 dl vetemjöl + 2–3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
– 8–9 dl rågsikt
Garnering
valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk (eller vatten) och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i någon minut.
2. Rulla degen i vetemjöl.
3. Rulla ut degen till en längd. Dela den i sju bitar.
4. Rulla bollar av degbitarna.
5. Lägg degbollarna i en pajform, klädd med bakplåtspapper. Pensla bröden med vatten och strö över valfria frön eller vetemjöl.
6. Låt bröden jäsa i 45 min. Sätt ugnen på 230 grader.
7. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på bakplåtspappret i eller utanför formen.
Tips! Doppa dina frallor i tzatziki – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!