Bloggar Lindas desserter

Cheesecake

35 röster

CHEESECAKE En lyxig, populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Den får alltid högsta betyg från alla som smakar den.

Cheesecake

ca 15 bitar

Botten
400 g digestivekex 
175 g smör, smält

Fyllning
6 gelatinblad
3 ägg
300 g färskost, t ex Philadelphia
3 dl crème fraiche, 34 procent
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 citroner, rivet skal & saft (eller lime, apelsin)

Garnering
hallon

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter. Ställ formen i kylen i ca 15 min.
  2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.
  3. Riv citronskalet fint och pressa ut citronsaften i en skål.
  4. Blanda ägggulor, färskosten, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
  5. Värm upp citronsaften snabbt i en kastrull eller mikron. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt blandningen svalna något och häll ner den i fyllningen. Blanda samtidigt med en visp.
  6. Bred ut fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i några timmar. Garnera eventuellt din citroncheesecake med citronskivor, citronmeliss och florsocker.

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Linsgryta

Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill. Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man …

0

SMÖRKRÄMSSAFFRANSBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på …

0

SPINDELKAKOR

BAKA TILL HALLOWEEN Spindelkakor – läskigt goda småkakor att baka till Halloween. Ett halloweenrecept som är lätt och kul att baka. SPINDELKAKOR 15–20 st 1/2 dl farinsocker1/2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl ½ krm salt 100 g smör, rumsvarmt  Garneringrunda chokladbitar1 msk smält choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda farinsocker, strösocker, vetemjöl och salt …

0

KÄRLEKSMUMS MED HALLOWEENTEMA

HALLOWEENRECEPT Baka till Halloween – skrämmande goda Kärleksmums med kusligt Halloween-godis på. Kul att baka och förskräckligt uppskattade på Halloween. KÄRLEKSMUMS MED HALLOWEENTEMA 12–16 bitar 3 ägg2 ½ dl strösocker½ dl kakao3 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver125 g smör, smält1 dl mjölk  Glasyr50 g smör, smält1 msk vaniljsocker3 ½ dl florsocker2–3 msk vattenhalloweengodis Garneringkokosflingor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

KÄRLEKSMUMS med döskallar HALLOWEEN

HALLOWEEN-RECEPT Ruskigt goda kärleksmums med döskallar på. Baka till halloween! KÄRLEKSMUMS med döskallar HALLOWEEN 12–16 bitar 3 ägg2 ½ dl strösocker½ dl kakao3 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver125 g smör, smält1 dl mjölk  Glasyr50 g smör, smält1 msk vaniljsocker3 ½ dl florsocker2–3 msk vattendöskallar Garneringkokosflingor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker …

0

Frallor på plåt

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går …

2

Frallor som bara jäser en gång

Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång direkt i formen/på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor. Kalljäsning!Låt frallorna jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram dem i rumstemperatur ca 30 minuter …

2

TUNNBRÖDSSNITTAR MED LAX & PEPPARROT

Laxsnittar med pepparrot och tunnbröd är perfekt att servera som tilltugg, förrätt och snittar på kalas och fest. De är mycket enkla att göra och alltid lika uppskattade att bjuda på. De har receptet har jag fått jag av min vän Sari som gör de allra godaste tunnbrödssnittarna!!! Tips! Baka och bjud på löjromspizza som …

1

Lindas fluffiga frukostfrallor

FRUKOSTFRALLOR Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! KALLJÄSNINGDet går jättebra att kalljäsa dessa frallor. Gör degen och hoppa över jäsningen i bunken. Baka ut frallorna och lägg dem i ugnsformen. Täck över bröden och låt dem jäsa övertäckta i …

0

Remouladsås

En väldigt god, kall sås som går jättefort att blanda ihop, ett recept jag älskar! Jag gillar att ha bostongurka i min remouladsås, men det är också lika vanligt att man har i 1 dl hackad syltlök & ättiksgurka istället. Välj det du gillar bäst. Remouladsås passar till alla sorters fisk, men jag gillar att …

0

Sirapslimpa som inte behöver jäsa

Lättbakad, supersaftig och extremt god limpa som går jättesnabbt att slänga ihop. Ett perfekt frukostbröd och såååå gott med smör och en skiva ost på! SIRAPSLIMPA SOM INTE BEHÖVER JÄSA 1 limpa Deg:8 dl rågsikt (eller vetemjöl)1 tsk salt1 msk bakpulver1 1/2 dl mörk sirap4 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

1

KNÅDFRITT BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG

Släng snabbt ihop en deg och baka ett ljuvligt gott bröd – som inte behöver knådas och jäser bara en gång! Supergott bröd som även kan kalljäsa på i kylen över natten. Gör då degen på kvällen och ställ den i kylen för att jäsa under natten och grädda direkt när du vaknar. Då kan …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x