Underbart goda frallor som blir härligt rustikt i konsistensen. Degen behöver inte knådas utan ska vara lite lös och klickas ut direkt på plåten. Superenkelt och brödet får en härlig konsistens!
Klicka ut frallorna på plåten med två matskedar. Se videon ovan!
KLICKFRALLOR
12 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en mycket kladdig deg (den ska vara lös och kladdig).
2. Låt degen jäsa i ca 90 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Rör om i degen och klicka ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Använd två stycken matskedar när du klickar ut degen. Var lite snabb så att degen inte flyter ihop för mycket.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Bröden går bra att frysa in.