

Få saker slår doften av nybakade bröd, och de här brytfrallorna är verkligen något extra! När de jäser ihop på plåten skapar de en fantastisk mjukhet och supersaftig konsistens som gör varje tugga till en ren njutning. Perfekta att bryta loss direkt från plåten – rena drömmen till frukosten, soppan eller som tillbehör till grillat!
BRYTFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 15 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 15–18 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!