

Dessa saftiga och supergoda frallor har fått sin unika karaktär genom ett enkelt saxklipp på toppen, vilket ger dem en fantastisk textur. Resultatet är ett otroligt bröd som är lika gott som det är vackert!
KLIPPFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 15 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 15–18 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!