

HEMBAKAD SKOGAHOLMSLIMPA En helt underbar, supersaftig skogaholmslimpa. Ett favoritbröd som håller sig färskt länge och som hela familjen älskar!
Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då lite lägre och plattare, men lika goda!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
hembakad SKOGAHOLMSLIMPA RECEPT
Halvera degen om du vill baka en limpa.
2 st
50 g jäst
7 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl ljus sirap (mörk funkar också)
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt. Blanda väl. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar.
3. Forma båda degbitarna till limpor. Lägg dem i varsin limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp dem ur formarna för att svalna.
Oj vilken god limpa! Den smakar verkligen Skogaholms, men mycket godare! Tack för receptet 🥰
Älskar dina recept
Grymt god å smakar precis som Skogaholms fast snäppet bättre