

Den här snabba picknickkakan med smak av kanel och pärlsocker är så där härligt mjuk och saftig. Perfekt att ta med till parken, stranden eller bara njuta av hemma med en kopp kaffe.
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna picknickkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
SNABB PICKNICKKAKA
Ca 10 bitar
Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä Lindas avlånga ugnsform i bakplåtspapper
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Lyft upp kakan i bakplåtspappret och låt den svalna. Bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!