Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA

4 röster

Kladdkaka + kärleksmums = kärleksmumskladdkaka. Det bästa av två världar! Två favoriter i ett!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här!

Kärleksmumskladdkaka

Ca 12 bitar

Smet botten:
150 g smör
3 dl strösocker

¾ dl kakao
1 nypa salt

1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Glasyr:
30 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Couscous-sallad

Denna couscous-sallad är en riktig favorit! ☀️ Med krispig gurka, söta cocktailtomater och en god dressing är den både fräsch, mättande och perfekt att ta med på picknicken eller äta till grillat. Enkelt och otroligt gott! Innehållet kan såklart varieras efter egen smak, lägg t ex i en näve fetaost. Supergott! Här hittar du fler goda matrecept – …

0

LINDAS KLIPPTA FRALLOR

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Klippet i frallorna gör att degen orkar jäsa upp ordentligt under gräddningen och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda! Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! LINDAS KLIPPTA FRALLOR 20 st 50 g jäst9 dl vatten, fingervarmT1 msk salt1 dl rapsolja10 dl rågsiktca …

0

PERFEKTA FRALLOR

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd! Ställ in en ugnsfast form med vatten i ugnen. Ångan håller ytan på brödet mjuk längre under gräddningens första del. Detta förhindrar att skorpan bildas för tidigt och blir hård. Resultatet blir en tunnare och sprödare skorpa. Eftersom skorpan inte stelnar för snabbt kan brödet fortsätta …

0

CITRONSOCKERKAKA

Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! 😍 Citronsockerkakan är en tidlös favorit som alltid går hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrätt. Enkelt att baka, svårt att motstå! Ät den som den är eller servera med en kula glass så har du en ljuvlig dessert!Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor …

0

Stekt potatis

Stekt potatis är perfekt att göra om du har överbliven kokt potatis. Eller så kokar du potatis först och sedan steker. Om du vill göra råstekt potatis (utan att koka först) så finns recept här! Stekt potatis Du behöver:2–3 potatisar per person (eller mer om så önskas) Gör så här:1. Koka rå potatis i ca …

0

GALETTE MED BÄR

En fransk, öppen paj som man kan fylla med sina favoritbär, antingen blanda olika sorter eller bara fylla med blåbär, hallon eller jordgubbar. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass. Här hittar du fler goda pajrecept – klicka här! Galette med bär ca 10 portioner  125 g smör, rumsvarmt3 dl vetemjöl1/2 krm salt1 dl florsocker1 ägg Fyllningca …

0

KLIPPFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Att baka egna frallor är en njutning i sig, men det finns små detaljer som kan lyfta dem ytterligare. Ett enkelt knep för att ge dina frallor både karaktär och ett extra krispigt yttre är att klippa ett kryss i dem med en sax innan gräddning. Detta lilla snitt är inte bara för syns skull. …

0

SNABB PICKNICKKAKA

Den här snabba picknickkakan med smak av kanel och pärlsocker är så där härligt mjuk och saftig. Perfekt att ta med till parken, stranden eller bara njuta av hemma med en kopp kaffe. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även …

0

SILVIAKAKA

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken!  Obs! Kaksmeten innehåller inte fett. Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i …

0

KLIPPFRALLOR

Dessa saftiga och supergoda frallor har fått sin unika karaktär genom ett enkelt saxklipp på toppen, vilket ger dem en fantastisk textur. Resultatet är ett otroligt bröd som är lika gott som det är vackert! KLIPPFRALLOR Ca 20 st 50 g jäst8 dl vatten, fingervarm1 msk salt3/4 dl rapsolja9 dl rågsiktca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl) GÖR SÅ …

0

Lindas gräddtårta

En klassisk gräddtårta fylld med bär, grädde och vaniljkräm. Vilken drömtårta! Självklart kan man variera fyllningen precis som man vill. En superläcker tårta som räcker till många. Passar sommarens alla skolavslutningar, midsommar och kalas. Lindas Lindas gräddtårta ca 20 bitar Botten6 ägg4 dl strösocker3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver3/4 dl vatten, kokhett Vaniljkräm2 äggulor2 dl …

0

GAFFELFRALLOR

Fluffiga, supergoda frallor som är helt perfekta till frukost eller servera dem till en soppa, sallad eller till middagen. Degen kan även kalljäsa i 8–10 timmar. Läs nedan. KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda frallorna direkt när du vaknar. GÖR SÅ HÄR 1:– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x