

Att baka egna frallor är en njutning i sig, men det finns små detaljer som kan lyfta dem ytterligare. Ett enkelt knep för att ge dina frallor både karaktär och ett extra krispigt yttre är att klippa ett kryss i dem med en sax innan gräddning.
Detta lilla snitt är inte bara för syns skull. Krysset hjälper frallan att utvecklas och expandera under gräddningen, vilket ger ett luftigare och mer inbjudande inre. Dessutom skapar det en vacker, rustik yta med härliga, krispiga kanter som är svåra att motstå. Varje fralla får sin egen unika form, och du får det där hembakta utseendet som signalerar äkta bakglädje.
Ta fram saxen och ge frallorna det där lilla extra. Resultatet blir inte bara vackert att se på utan också en fralla som smakar precis så gott som den ser ut.
Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!
I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Beställ min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
KLIPPFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT
20 st
7 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
7 dl rågsikt
ca 8 dl vetemjöl
(Det går bra att baka bröden med endast rågsikt eller endast vetemjöl, men jag tycker bröden blir extra goda när båda mjölsorterna blandas i detta bröd).
Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Klipp ett kryss i varje fralla med en vass sax. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18–20 min. Ta upp bröd i pappret och låt det svalna på ett galler. Bröden går bra att frysa in.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!