

En fransk, öppen paj som man kan fylla med sina favoritbär, antingen blanda olika sorter eller bara fylla med blåbär, hallon eller jordgubbar. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
Här hittar du fler goda pajrecept – klicka här!
Galette med bär
ca 10 portioner
125 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 dl florsocker
1 ägg
Fyllning
ca 600 g bär (färska blåbär, hallon jordgubbar)
2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Tillsätt sista ägget.
2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 28 cm i diameter. Lägg i pappret med degen i en springform och tryck kanterna mot sidan.
3. Fyll botten med valfria bär. Strö över strösocker. Fäll ner degkanten över de yttre bären, runt hela pajen.
4. Pensla kanten med uppvispat ägg.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.