

NYTTIG KESOLIMPA MED HAVREGRYN Keso, havregryn och ägg är grunden i denna mycket saftiga och fantastiskt goda limpa, inget vetemjöl alls! De när väldigt lätt att baka och behöver inte jäsa.
Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt och diabetiker som räknar kolhydrater.
Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!
Jag har gräddat denna Kesolimpa i min långpanna som jag tagit fram.
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
LINDAS NYTTIGA KESOLIMPA
1 limpa
500 g Keso
4 ägg
8 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Blanda ihop allt och avsluta med att arbeta ihop degen med händerna så att den blir ordentligt kladdig.
2. Stjälp upp degen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Jag använder min egna långpanna som jag tagit fram. Forma degen till en limpa. Gör den ganska hög för den kommer flyta ut under gräddningen. Strö lite havregryn på ytan.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Låt limpan kallna helt innan du skär den i skivor.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!