scones

 

Mjuka, härliga sconesfrallor som går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På bara 10–15 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av.

Tips! Byt ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, och Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Scones

9 st

7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken i mjölblandningen och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Dela degen i ca 9 bitar och forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka.

3. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på plåten.

scones1