

Limporna blir otroligt fluffiga, mjuka och saftiga när de jäser ihop i formen! Otroligt goda, härliga bröd som hela familjen älskar.
Tips kalljäsning!
Gör degen på kvällen och låt limporna jäsa i kylen över natten. Ta fram ugnsformen med limporna ca 20 min före gräddning.
Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!
Jag har gräddat mina limpor i min långpanna som jag tagit fram. Limporna blir extremt saftiga, fluffiga och goda när de jäser ihop i ugnsformen!
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Triss i limpor
3 limpor
50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
10 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i tre lika stora bitar. Rulla degen i mjöl och forma tre limpor av dem.
4. Lägg limporna på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör.
5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.