Bloggar Lindas Bakskola Lindas långpanna recept Lindas matbröd

Triss i limpor

2 röster
3 Limpor på rad

Limporna blir otroligt fluffiga, mjuka och saftiga när de jäser ihop i formen! Otroligt goda, härliga bröd som hela familjen älskar.

Tips kalljäsning!
Gör degen på kvällen och låt limporna jäsa i kylen över natten. Ta fram ugnsformen med limporna ca 20 min före gräddning.

Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Jag har gräddat mina limpor i min långpanna som jag tagit fram. Limporna blir extremt saftiga, fluffiga och goda när de jäser ihop i ugnsformen!
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Triss i limpor

3 limpor

50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
10 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rågsikt och och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela degen i tre lika stora bitar. Rulla degen i mjöl och forma tre limpor av dem.

4. Lägg limporna på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör.

5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.

Screenshot

Screenshot
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Köttfärslimpa & potatis på plåt

Köttfärslimpa och potatis på plåt – enklare och godare middag får man leta efter! 😋 Allt på samma plåt, in i ugnen och vips så har du en komplett måltid. Glöm inte den hemmagjorda gräddsåsen för att lyfta smakerna till nya höjder. Recept på gräddsås hittar ni nedan! ✨ Perfekt comfort food för kyliga kvällar. …

0

BANANPROTEINLIMPA

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här! Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag har gräddat min banan-proteinlimpa i min avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även sockerkakor, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller …

0

LINDAS PROTEINLIMPA

Proteinlimpa – nyttig och enkel att baka! Letar du efter ett bröd som är både mättande och enkelt att baka? Då är min Proteinlimpa den perfekta lösningen! 🍞 Det här är ett otroligt gott bröd som du snabbt slänger ihop utan att ens behöva knåda. Den är fullproppad med protein, vilket gör den till en fantastisk bas för frukostmackan eller mellanmålet. …

0

LINSGRYTA

Denna linsgryta med kokosmjölk har blivit en favorit här hemma. Den är inte bara ljuvligt god och krämig, den är också så otroligt lätt att laga. Receptet är dessutom flexibelt, så det är enkelt att experimentera med olika kryddor för att hitta din egen perfekta smakkombination.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! LINSGRYTA MED MORÖTTER …

0

ÄPPELKAKA

Den här äppelkakan är så otroligt saftig med en perfekt balans mellan den mjuka kakan, äpple och kanel. Ett måste att baka! Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde. 🍎 Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen! ÄPPELKAKA RECEPT Ca 12 bitar Smet75 g smör, smält2 dl strösocker2 ägg1 tsk bakpulver2 ½ dl vetemjöl …

0

LINDAS ÄPPELSOCKERKAKA

Saftig äppelsockerkaka – enkel, god och alldeles, alldeles underbar. Äppelsockerkaka när den är som bäst! ✨Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen! Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag har gräddat min äppelsockerkaka i min nya ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna andra sockerkakor, bullar, pajer, kladdkakor och …

0

PRIMOFRALLOR

PRIMOFRALLOR = förstklassiga frallor som är hembakade Har du också undrat hur man får till de där oemotståndligt fluffiga, mjuka frallorna? Här är hemligheten! Degen måste knådas riktigt ordentligt! Jag knådar alltid mina frallor ordentligt för att glutentrådarna ska bli starka. De gör att bröden blir luftiga, mjuka och höga. Jag tycker det är svårt …

0

LINDAS ÄPPELKAKA

Frasiga, sega kanter och ett mjukare, lätt kladdigt innanmäte. Kanterna är så otroligt goda, helt magiska!! Den här kakan är bland de godaste äppelkakor jag bakat!Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen! LINDAS ÄPPELKAKA 12 bitar 2 ägg3 dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält2 1/2 dl vetemjöl Garnering:1–2  äpplen (beroende …

3

GRAHAMSFRALLOR som jäser en gång

Fiberrika frallor med grahamsmjöl i degen. De är väldigt saftiga och toppade med massor av knapriga, nyttiga frön. Välj själv om du endast vill strö över lite mjöl eller olika frön på bröden. Grahamsfrallor som jäser en gång 12 st 50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt½ dl rapsolja4 dl grahamsmjölca 10 dl vetemjöl …

0

LINDAS BANANSOCKERKAKA I LIMPFORM

🍌 Har du en banan hemma? Perfekt! Använd den för att baka en otroligt saftig banansockerkaka i en limpform – den perfekta fikan. Resultatet är en extra hög och fluffig kaka som smakar himmelskt gott till fikat! Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna sockerkaka i min limpform som jag har tagit …

0

ASIATISK KÖTTFÄRSÅS

En asiatisk köttfärssås är en smakexplosion med het kryddning. En maträtt som lyfter middagen till nya höjder! Perfekt att servera med ris, nudlar eller i salladsblad för en fräschare variant. Lätt att tillaga och en perfekt vardagsmiddag och gör gärna matlådor av maten som blir över.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! ASIATISK …

1

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!! Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här! MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA Mödeg:100 g smör, kallt2 1/2 dl vetemjöl1 nypa salt1/2 dl strösocker Fyllning:200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri chokladkaka) Garneringpärlsocker GÖR SÅ …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x