Lindas Bakskola Lindas matbröd

PLÅTBRÖD

71 röster

Baka ut brödet på en vanlig ugnsplåt. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat.

Tips! Baka fluffiga, underbara Polarfrallor – klicka till receptet här!

PLÅTBRÖD

15 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 dl ljus sirap (mörk funkar också)
14–15 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter. 

2. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. 

4. Tryck ut degen på en ugnsplåt, ca 40 x 45 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite rågsikt när du trycker ut degen. Skär degen i 15 bitar.

5. Nagga degen med en vanlig gaffel.

6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna på plåten.

Tips! Här hittar du fler enkla, supergoda bröd att baka – klicka här!

Tips! Här hittar du fler enkla, supergoda bröd att baka – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Frallor på plåt

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går …

0

GLACE AU FOUR

juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här! GLACE AU FOUR 8–10 portioner 2 liter vaniljglass2 dl frysta hallon, …

0

10-minuters kola i airfryer

Reklam för att göra 10-minuters kola i Cosori airfryer! Den blir helt perfekt, seg och ljuvligt god och det tar bara 10 minuter.  ⭐️Jag älskar min Cosori airfyrer. Jag använder den dagligen till att laga mat, baka och nu göra julgodis. Den är helt suverän. Allt går snabbare och enklare än att tillaga än i …

0

RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA

RATATOUILLE är en fransk grönsaksgryta som kan ätas som den är till t ex ris, couscous eller bulgur. Eller som tillbehör till t ex en kycklingfilé eller på en buffé. Receptet kan dubblas om man vill göra en stor sats och frysa in. Tips! Gör nyttiga hemlagade grönsaksbiffar – recept klicka här! RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA …

0

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje …

0

Saffransbullar med smörgömma

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffransbullar med smörgömma Ca 30 st Fyllning150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 msk vaniljsocker Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt3 …

1

SAFFRANSKÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

Reklam för att baka saffranskärleksmums i airfryer – en supersaftig, mjuk kaka täckt med en ljuvlig kärleksmumsglasyr och kokos som jag bakat i min Cosori airfryer. JAG ÄLSKAR min Cosori airfryer, den är så enkel och smidig att använda och allt blir så bra när man gräddar i den! BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!🌟 Din …

1

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm och knastrande socker ovanpå! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare …

9

CITRONKÄRLEKSMUMS

Citronkärleksmums – en ljuvligt god kaka! Ljusa kärleksmums med citronsmak – såååå himla gott! Den här måste ni baka! CITRONKÄRLEKSMUMS Ca 12 bitar Smet3 dl strösocker2 ägg175 g smör, smält1 ½ dl mjölk2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl1 citron, rivet skal Glasyr35 g smör, smält2 tsk vaniljsocker3 dl florsocker1–2 msk pressad citron (kan ersättas med apelsin) Garneringkokos …

2

Cheesecake

CHEESECAKE En lyxig, populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Den får alltid högsta betyg från alla som smakar den. Cheesecake ca 15 bitar Botten400 g digestivekex 175 g smör, smält Fyllning6 gelatinblad3 ägg300 g färskost, t ex Philadelphia3 dl crème fraiche, 34 procent3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker2 citroner, rivet skal …

0

Linsgryta

Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill. Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man …

0

SMÖRKRÄMSSAFFRANSBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x