En superläcker, frasig smulpaj med hallon i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!
Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till.
Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning! Det ger en god smak och är härligt knaprigt!
Hallonsmulpaj
Ca 12 portioner
Fyllning
500 g hallon, frysta eller färska
1 ½ msk potatismjöl
3 msk strösocker
Pajdeg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 24 x 34 eller rund, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker och rör om.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
3. Smula degen över hallonen i formen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.