Mycket goda, enkla tekakor som går fort att baka när man vill ha nybakat bröd.
Tips! Det går lika bra att bara baka brödet med rågsikt eller bara vetemjöl. Rågsikt gör bröden lite mörkare och rågsikten innehåller 40 procent rågmjöl.
Bakpulvertekakor
9 st
50 g smör, rumsvarmt
7 dl rågsikt eller vetemjöl
¾ tsk salt
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i 9 bitar.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Nagga bröden med en naggade eller gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min.