Använda pasta i lasagnen istället för lasagneplattor. Ljuvligt gott! Man kan använda vilken sorts köttfärssås man vill i pastalasagnen, men jag har länkat till mitt recept om ni vill göra en riktigt, riktigt god köttfärsås.
Pastalasagne
ca 800 g färdig köttfärsås
ca 1 liter bechamelsås
500 g Gnocchi pasta, okokt (eller liknande pasta)
riven ost 200 g
GÖR SÅ HÄR
1. Gör köttfärsås och bechamelsås enligt recepten (klicka på länkarna).
2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten. Häll av vattnet i en sil efter kokningen.
3. Häll pastan i en ugnsform, ca 30 x 38 cm. Blanda den med köttfärssåsen.
4. Häll över bechamelsåsen och strö över riven ost. Grädda lasagnen längst ner i ugnen i ca 40 min. Lägg över ugnsfolie på slutet om den får för mycket färg.
Måste man verkligen koka pastan innan när man gör pastalasagnen?
Ja, mängden vätska är anpassat efter det. Med vänlig hälsning Linda