KLIPPTA RÅGSIKTSFRALLOR Oerhört mjuka, saftiga goda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov.
Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här!
Klippta rågsiktsfrallor
Ca 20 st
50 g jäst
5 dl vatten
50 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
7 dl rågsikt
5–6 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Knåda ut degen till en längd. Mjöla den på ytan. Klipp degen i ca 20 bitar.
3. Lägg frallorna på två plåtar, klädda med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda en plåt i taget i 8–10 min. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.
Gjord dessa frallor nu 2 ggr och blir så goda. Väldigt populära hemma! Rekommenderas väldigt mycket!
Suveräna frallor! Görs flitigt här hemma. Så himla goda, även våran snart 2-åring äter dem med god aptit och hon är annars inte väldigt förtjust i smörgåsar
Det låter smarrigt. Dom ska jag göra idag. Idag är det mulet så det passar fint.
Det är den 14/3-21 i coronavirus tid. Vi har varit ute samlat ris o alla tre hundarna var med.