Råstekt potatis är så himla gott! Passar till kött, kyckling, vegetarisk mat och grönsaksrätter. En riktig favorit som gör måltiden festligare. Tips! Stek potatisen i rapsolja om du vill äta veganskt!
Gott tips! Servera stekt avokado till maten – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!
Råstekt potatis
potatis i önskad mängd, ca 200 g per person
smör (eller rapsolja veganskt)
2–3 vitlöksklyftor
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skala potatisen (eller använd tvättad potatis) och skär den i skivor, 1/2–1 cm tunna.
2. Värm upp en stekpanna. Smält smör i stekpannan och pressa ner en vitlöksklyfta (en klyfta i varje stekomgång).
3. Lägg ner potatisarna i pannan. Salta. Stek på medelvärme tills potatisen får en gyllenbrun färg och mjuknar. Vänd på dem och stek på andra sidan tills de får en gyllenbrun färg där också och är mjuka rakt igenom. Reglera värmen så att potatisen inte bränns. Stek flera omgångar potatis om ni är många.
Gott tips! Servera stekt avokado till maten – klicka här för recept!