Pepparkakssnittar är en av julens allra godaste småkakor. De är frasiga i kanterna och lite sega i mitten. Såååå goda! Och de är lätta att göra! Kolla på steg-för-stegbilderna nedan.
Pepparkakssnittar
Ca 50 st
1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering
3 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa ihop pepparkakskrydda, vatten, smör och strösocker till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.
2. Dela degen i tre bitar. Rulla dem till längder, ca 25 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Platta till längderna lite lätt med en gaffel. Strö över pärlsocker.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–13 minuter.
5. Ta ut plåten från ugnen och skär kakorna i sneda snitt med en degskrapa eller kniv. Låt kakorna stelna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Så enkla att baka, så goda👍😋