Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor

Pepparkakssticks

17 röster

Pepparkakssticks är lätt att göra, det går fort att baka ut dem jämfört med pepparkaksfigurer. De ät trevligt att servera dem i ett glas. Avnjut pepparkakssticksen med en bit ädelost eller ringla över vit choklad som får stelna på kakorna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Pepparkakssticks

1 sats pepparkaksdeg – klicka här för recept

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kavla ut tunt på ett bakplåtspapper.

3. Skär avlånga bitar i pepparkaksdegen, 2–3 cm breda. Lägg över pappret på en ugnsplåt.

4. Grädda kakorna mitt i ugn 6–8 minuter eller tills de får en lagom gyllenbrun färg. Låt dem svalna på plåten.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pollykladdkaka

Pollykladdkaka – en riktigt lyxig godiskladdkaka som passar lika bra som dessert, till fikat och som tårta på ett kalas. Servera gärna med vispgrädde eller glass. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)  Tips! Baka en ljuvligt god citronkladdkaka – klicka här för recept! POLLYKLADDKAKA  Ca 12 bitar 150 g smör3 dl strösocker3 ägg (läs* …

0

Lindas julbak – julens bästa julbakbok

REKLAM FÖR LINDAS JULBAK Jag är så stolt och glad över hur bra min bok LINDAS JULBAK är! Jag har gjort en bok precis så som jag vill ha en julbakabok med de bästa julrecepten! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!En Innehåller de allra bästa julrecepten (läs under bilden)! BESTÄLL MIN BOK …

0

Vörtlimpa

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Julens godaste vörtlimpa. Jag har bakat en ljuvligt god, klassisk vörtlimpa och jag rekommenderar er verkligen att baka detta bröd. Det är underbart gott! Vörtlimpa recept 2 st limpor  1 pkt jäst, 50 g1 mörk lättöl eller porter (33 cl) (kall eller rumsvarm går lika bra)1 julmust (33 cl)100 …

0

FRALLOR I SPRINGFORM

BAKA FRALLOR I SPRINGFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt när frallorna jäser ihop med varandra. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Om du vill ha ett gravare bröd med mer fibrer byter du ut 2–3 …

0

Super Santas pannacotta

Reklam för Tweek SUPER SANTAS PANNACOTTA utan socker🎅🏻!!! Med endast 2 ingredienser har jag gjort denna fantastiskt goda pannacotta med smak av skumtomte. Instagram:  @tweeksweets Tweeks Super Santas innehåller 95% mindre socker och 45% mindre kalorier än traditionellt godis.❤️Det är ju så bra att man knappt tror det är sant! Vilken superläcker dessert för alla som vill …

0

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!! MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA 100 g smör, kallt1 nypa salt2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl strösocker 200 g schweizernöt-chokladkaka (eller annan valfri chokladkaka) GarneringFlorsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med salt, …

0

Chiliaioli

Chiliaioli är gott att servera till det mesta, t ex kött, kyckling, hamburgare, att dippa i, som sås till fisk m m. Tips! Byt ut hackad chili mot 1 tsk sambal oelek. 1 tsk dijonsenap2 äggulor1 tsk rödvinsvinäger2 dl rapsolja2 vitlöksklyftor2 tsk hackad chilisaltcayennepeppar GÖR SÅ HÄR Vispa ihop dijonsenap, äggulor och rödvinsvinäger med en …

0

Picklad rödlök

Picklad rödlök är gott att äta som tillbehör till de flesta maträtter. Det här är en klassisk 1-2-3-lag med vatten, strösocker och ättiksprit som går snabbt att blanda ihop och funkar lika bra till alla sorters inläggningar, t ex gurka. 1 dl ättiksprit, 12 %2 dl strösocker3 dl vatten2 rödlökar GÖR SÅ HÄR 1. Blanda …

0

Fish Tacos – fisktacos

Fish Tacos som jag åt på restaurang Kölsvinet i Trosa. Det var så himla gott och detta ska jag tillaga hemma och skriver därför ner ingredienserna här. Testa gärna ni också! Så himla gott! FISH TACOS Mängderna mat får man reglera själv. – små tortillabröd– pankopanerad torsk– mango- och avokadosalsa– picklad rödlök– chiliaioli– koriander GÖR SÅ …

0

Pankopanerad torsk

Pankopanerad torsk är en favoriträtt hemma i min familj. Servera gärna med romsås, remouladsås, potatis och citron. Så enkelt och gott! Tips!Om du har en fritös hemma är det supergott att fritera de panerade torskfiléerna. Pankopanerad torsk 4 personer 600 g torskfilésaltsvartpeppar1 dl vetemjöl2 ägg, uppvispade3 dl pankoströbrödsmör eller olja till stekning GÖR SÅ HÄR Skär torskfiléerna i bitar. Strö över salt …

1

Klassisk remouladsås

2 msk pickles eller bostongurka, hackade fint4 dl majonnäs1 msk dill, hackad1 msk kapris, hackad1 tsk dragon, torkad eller 1 msk färsk1 tsk dijonsenap GÖR SÅ HÄR Hacka alla pickles fint (eller använd bostongurka). Tillsätt majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och dijonsenap. Rör om allt i en skål. Förvara den i kylskåpet.

0

Saffranssnittar

Spröda och segmjuka saffranssnittar – spröda och knapriga i kanterna och lite härligt segmjuka i mitten! Underbara saffranssnittar som ni kommer älska! Det är också gått att strö över lite flingsalt på kakorna. Gör det på en av längderna. Receptet har jag fått från Fredriks fika. Saffranssnittar 1 påse saffran1 tsk vatten100 g smör, rumsvarmt1 dl …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x