energibröd
ENERGIBRÖD Ett mycket lättbakat energibröd som inte behöver jäsa. Ett toppenbra recept som enkelt kan bakas till frukost eller mellis.
Brödet innehåller bikarbonat och behöver inte jäsa. Supersmidigt! Obs! Fröna i degen kan bytas ut mot valfria sorter. Solrosfröna kan få en lite grönaktig färg under gräddning, men det är inte farligt utan bara en kemisk reaktion som sker ihop med bikarbonaten.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Tips! Tillsätt 1 dl russin i degen.
ENERGIBRÖD
8–12 bröd (beroende på storlek)
3 dl havregryn
5 dl rågsikt eller vetemjöl
1 dl linfrön
1 ½ dl solroskärnor
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
Garnering
solrosfrön (eller andra valfria frön)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölken och rör om till en kladdig deg.
2. Tryck ut degen i en ugnsform, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Strö över solrosfrön (eller andra valfria frön).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 32–35 min. Låt det svalna i formen. Skär det i rutor när det svalnat.
Tips! Baka en nyttig Kesofrölimpa utan mjöl – klicka här för recept!