Lindas julbak

REKLAM FÖR LINDAS JULBAK

Min bok Lindas julbak är äntligen klar! Beställ gärna min bok – klicka här!

Jag är så otroligt nöjd med min julbakbok. Jag har alltid saknat en bok som innehåller alla de recept man vill baka till jul. Och då bestämde jag mig för att göra en bok komplett bok med julens alla klassiker som pepparkakor, lussebullar, kola, fudge, knäck, kavring osv, men även med massor av nya, goda recept som passar julen perfekt; desserter, bröd, kakor, godis, bullar, cheesecake m m. Beställ gärna min julbakbok – klicka här!

Resultatet blev den absolut bästa julbakboken med steg-för-stegbilder till alla recept som visar hur man gör.

Beställ gärna min julbakbok – klicka här!

https://youtu.be/Z_7Ji0oorkY
Beställ gärna min bok – klicka här!

chokladbollar

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn...
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

https://youtu.be/MGxD6VAKBt8

CHOKLADBOLLAR

10–20 st beroende på storlek

5 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos (kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe (kan ersättas med vatten)
2 dl florsocker (kan bytas ut mot 1 ½ dl strösocker)
ev. några droppar vatten

Garnering
kokos eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder havregrynen med fingrarna. Nyp ihop dem med smöret.

2. Tillsätt resten av ingredienser och blanda ihop allt till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten inte blir tillräckligt kladdig (kokosen måste fästa bra när man rullar dem.)

3. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i en burk med lock i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SMÖRBAKAD POTATIS

SMÖRBAKAD POTATIS Denna potatis i ugn är drömmen, den är ljuvligt god. Ett riktigt favoritrecept som passar till de flesta maträtter och är bland det enklaste man kan tillaga! Det går bra att använda olja istället för smör. Potatisen blir oerhört saftig, god och smakrik. Tips! Krydda gärna potatisen även med färska örter innan du slänger in den i ugnen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

https://youtu.be/lAx7Q75wvcU

Smörbakad potatis

50 g smör (olja funkar också)
2 vitlöksklyftor
15–20 st potatisar
salt (gärna flingsalt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Smält smöret och pressa ner två vitlöksklyftor.

2. Tvätta potatisarna och lägg dem på i en ugnsform. Dela potatisarna på mitten om de är väldigt stora.

3. Pensla potatisarna med vitlökssmöret. Häll det som blir kvar över potatisarna.

4. Grädda potatisarna längst ner i ugnen i ca 50 min eller tills de är mjuka rakt igenom och har fin färg (storleken på potatisen varierar gräddningstiden.)  Rör om två-tre gånger under gräddningen.

Tips! Gör krossad potatis i ugn – klicka för recept! Underbart gott!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA

SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA Saftigare äppelkaka finns inte. En drömgod äppelkaka med samma botten som en morotskaka, men utan frosting. Tips! Baka en drömgod äppelkladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

supersaftig mjuk ÄPPELKAKA

Ca 12 bitar

200 g rivet äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma  (eller endast 1 1/2 tsk kanel)
4 dl vetemjöl 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv äpplena fint.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och äpple. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

ÄPPELKAKA MED FROSTING

ÄPPELKAKA MED FROSTING – drömgod äppelkaka som morotskaka. En drömgod, supersaftig äppelkaka med den allra godaste frostingen.

Reklam för Lindas ugnsplåt som är 25 x 35 cm. Den här äppelkakan är helt perfekt att baka i Lindas nya ugnsplåt! De spikraka kanterna gör att kakan gräddas jämnt och perfekt i hela formen och aluminium leder värmen suveränt bra. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

ÄPPELKAKA MED FROSTING

Ca 12 bitar

200 g rivet äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma  (eller endast 1 1/2 tsk kanel)
4 dl vetemjöl 

Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
50 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
smaksättning: 1 msk vaniljsocker (eller även 2 msk citronsaft från pressad citron)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv äpplena fint.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och äpple. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

5. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Smaksätt med vaniljsocker (och ev. även citronsaft).

6. Bred ut glasyren över rutorna med en spatel.

https://lindasbakskola.se/2018/08/23/appelkladdkaka/