Snabbaste limpan

 

SUPERGOD, SUPERSNABB LIMPA Snabbare limpa än så här går det inte att baka! Och det bästa av allt är att den är ljuvligt god!

Tips! Baka snabba frukostfrallor – klicka här för recept!

Snabbaste limpan

1 st

7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
½ dl rapsolja (eller 50 g smör)
3 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och forma den till en limpa

3. Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 22–25 min. Låt den svalna på plåten.

Tips! Rosta egen, nyttig, knaprig Granola/müsli – klicka här för recept!

Ballerina Ice Cream Cake

En mycket lättgjord, makalöst god och läcker glasstårta med Ballerina chokladboll (men man kan använda vilken Ballerina-sort man vill) som jag blandat med en krämig, svalkande glass. En underbar Ballerina chokladboll Ice Cream Cake som passar som dessert efter en god middag, som födelsedagstårta till sommarfikat eller njut av den framför tv:n en skön fredagskväll. En riktigt lyxig, fryst tårta för alla tillfällen som både barn och vuxna kommer älska! Totalt behövs 3 paket Ballerina chokladboll.

Tips! Baka en makalöst god smulig ananaspaj – klicka här för recept!

Ballerina Ice Cream Cake

Ca 12 bitar

Botten
1 ½ paket Ballerina kakor (valfri sort)
75 g smält smör

Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
½ paket Ballerina kakor (valfri sort)

Garnering
2 dl vispgrädde
1 paket valfri Ballerina

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Krossa Ballerina-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.

2. Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

3. Tryck ut kakorna i botten på springformen.

4. Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.

5. Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).

6. Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.

7. Hacka ½ paket Ballerina-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.

8. Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.

9. Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.

10. Dekorera ytan med Ballerina-kakor i ett snyggt mönster.

11. Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.

12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera!

Pärlsockerkaka

 

SUPERSAFTIG, GOD PÄRLSOCKERKAKA Filmjölken i smeten gör kakan oerhört saftig och god. Det går att byta ut filmjölken mot 1 ½ dl mjölk, men filmjölk gör den extra saftig och mjuk.

Tips! Baka en underbar kanelbullekladdkaka – klicka här för recept!

Pärlsockerkaka

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
75 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl 
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om lite lätt så kanelen blandas lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker på ytan.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. 

Fryst jordgubbscheesecake

 

En riktigt läcker, härlig jordgubbscheesecake! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering.

Tips! Baka världens godaste jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

Fryst jordgubbscheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
15 st jordgubbar, mosade
2 dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
5 dl vispgrädde
400 g färskost, t ex Philadelphia
8 st jordgubbar, skurna i bitar

Garnering
4  st jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.

2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.

3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan i en annan skål. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.

4. Blanda försiktigt ner jordgubbsbitarna i smeten.

5. Bred ut hela fyllningen på smulbottnen.

6. Garnering: Mosa jordgubbarna och bred försiktigt ut dem på ytan så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering. Låt den tina lite lätt i kanterna före servering.

Grovlimpa som bara jäser en gång

En mycket lättbakad limpa med grovt mjöl i degen. Den jäser bara en gång direkt i formen vilket är smidigt och enkelt!

Tips! Baka grova grötfrallor som är mycket saftiga och goda! Klicka här för recept!

Reklam för Lindas avlånga ugnsform
BAKTIPS!
Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!

Grovlimpa som bara jäser en gång

25 g jäst

3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt och saftigt.

2. Forma degen till en limpa (samma längd som din limpform).

3. Lägg limpan, i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Skär snitt i degen med en vass kniv.

4. Spola upp varmvatten i diskhon, ca 5 cm. Ställ ner limpformen och låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min (degen jäser snabbare i det varma vattnet). Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 35 min. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in brödet. Ta upp liman ur formen och låt den svalna på ett galler.