Ljuvlig goda stekpannebröd som man enkelt och snabbt steker i stekpannan! Och de behöver inte ens jäsa eftersom degen innehåller bakpulver (ingen jäst).
Tips! Baka snabbfrallor utan jäsning som är ljuvligt goda och lätta att baka – klicka här för recept!
1. Blanda ihop alla ingredeinser till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna, på ett mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.
3. Sänk värmen något och grädda bröden på medelvärme i några minuter på varje sida eller tills de fått lagom med färg.Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Tips! Du kan blanda ner ½ dl hackad sötmandel eller hasselnötter i smuldegen i den lilla bunken. Det är knaprigt och gott!
En mycket lättbakad äppelkaka med en saftig botten och ett smuligt täcke. Både botten och täcket ovanpå görs av samma deg vilket är mycket smidigt och enkelt.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en mindre skål (detta ska strös över kakan).
3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjölk i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
5. Skala och riv äpplena. Lägg de rivna äpplena på smeten i formen. Pudra över kanel och ev. kardemumma.
6. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–43 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i bitar med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde eller ät den i bitar som den är. Tips! Gör en drömgodhemgjord vaniljvisp – recept klicka här!
Tips! Baka en stor, härlig äppelkaka i långpanna – klicka här för recept!
Drömgod äppelkaka. Saftig, mjuk och lätt att baka! Ett superbra recept på äppelkaka som funkar i alla lägen! Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås så har du en lyxig dessert, men den går även att äta som den är till fikat.
2 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 ½ tsk bakpulver 2 ½ dl vetemjöl 150 g smör, smält
Garnering 2 äpplen kanel 1–2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.
4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten (se min bild nedan).
5. Pudra över kanel och strösocker (och gärna några hackade hasselnötter eller sötmandlar om du vill ha den lite crunchig).
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.
Kall fisksås – den är ljuvligt god, mycket lätt att tillaga. På bara några minuter har du en superläcker sås som passar till all sorts fisk. Och även barnen älskar denna enkla sås.
Den ugnsbakade blomkålen blir verkligen underbar i konsistensen, mjuk, saftig och den fullkomligt smälter i munnen. En ny favorit som kommer göras ofta hemma hos mig! Sååå bra och enkelt recept! Det tar lång tid i ugnen, men då får man passa på att göra något annat undertiden. Tips! Gör två-tre stycken samtidigt, de håller ett par dagar i kylskåpet.
Ugnsbakad blomkål
1 blomkålshuvud ½ dl rapsolja eller olivolja salt
Smaktips curry vitlök färska kryddor, t ex basilika, timjan, oregano svartpeppar
Tips! Tillaga stekt avokado med vitlök och flingsalt – klicka här för recept! Det är galet gott!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda oljan med önskad smaksättare, t ex pressad vitlök, curry eller färska kryddor.
3. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsform. Pensla hela blomkålshuvudet med oljan. Strö över lite grovmalen svartpeppar.
4. Baka blomkålshuvudet längst ner i ugnen i ca 80 min (lägg till ca 20 min om blomskålshuvudet är stort).