Veganchokladbollar

 

Ljuvligt goda, supersmarriga veganchokladbollar!

Tips! Baka supergoda, mycket lättgjorda veganska havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Gör veganska pannkakor – klicka här för recept!

Veganchokladbollar

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

5 dl havregryn
100 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker eller 1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1–2 msk kallt kaffe
ev. lite vatten

Tips! Tillsätt gärna 1 dl kokos i smeten, det är supergott!

GÖR SÅ HÄR

1. Knåda ihop alla ingredienserna till en lätt kladdig deg. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så smeten blir lagom kladdig.

2. Forma bollar av smeten.

3. Häll kokos i en skål. Rulla bollarna i kokos. Förvara dem i kylen.

Tips! Baka veganska, nyttiga russinkakor – klicka här för recept!

Tips! Baka supergoda, mycket lättgjorda veganska havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Veganburgare

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.

 Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Veganburgare

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 12 st

2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar

veganska hamburgerbröd – klicka här för recept

GÖR SÅ HÄR

1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.

2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.

3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.

4. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.

Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!

Tips! Baka, luftiga, saftiga, supergoda veganska hamburgerbrödklicka här för recept!

 

Veganska hamburgerbröd

Luftiga, saftiga supergoda veganska hamburgerbröd! Tips! Gör veganska bönbiffar – klicka här för recept! Supergoda!!!

Kalljäsning!
Gör degen enligt receptet och låt degen jäsa övertäckt i kylen över dagen eller natten! Baka sedan ut den enligt receptet! Enkelt och smidigt så spar man tid och degen hinner jäsa långsamt i lugn och ro.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!

Veganska hamburgerbröd

Ca 24 st

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
12–13 dl vetemjöl

Garnering
vatten
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Forma 24 runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1–1 ½ cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten och strö över lite sesamfrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Gör supergoda veganska biffar till hamburgerbröden – klicka här för recept!

Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott i hamburgerbrödet – klicka här för recept!

 

Veganbiffar

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt.

 Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Tips! Baka snabba, veganska frallor – klicka här för recept!

Veganbiffar

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 12 st

2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.

2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.

3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.

4. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.

Tips! Baka snabba, veganska frallor – klicka här för recept!

 

 Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Tips! Baka snabba, veganska frallor – klicka här för recept!

Ajvar relish

Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra. Den är lätt att göra och passar som tillbehör till de flesta maträtter, både kött, kyckling, lax och grönsaker! Den finns att köpa färdig på burk, både mild och stark i styrka. Du kan själv variera hettan på röran genom att tillsätta mer eller mindre vitlök och chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, suuupergottklicka här för recept!

AJVAR RELISH

3 röda paprikor
½ dl rapsolja

2 vitlöksklyftor
1 aubergine
½ tsk chiliflakes eller chilipulver (variera styrkan med önskad mängd)

2 tsk vinäger
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Dela paprikorna på mitten (på längden) och ta bort kärnorna. Dela auberginen i mitten, på längden.

2. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ställ in den mitt i ugnen. Låt dem stå i ca 20 minuter eller tills skalet på paprikorna blir svar och bildar bubblar.

3. Ta bort det svarta skalet på paprikorna.

4. Gröp ur köttet på auberginen och lägg alla ingredienser i en köksmaskin med knivar.

5. Kör maskinen och mixa till en röra. Smaka av kryddorna och tillsätt ev. mer salt eller chiliflakes.
Tips! Servera ajvar relish med stekt avokado, såååå gottklicka här för recept!
Tips! Servera ajvar med en supergod, nyttig bönsallad – klicka här för recept!

Fler goda tillbehör:
Hemgjord guacamole –
klicka här för recept!

Klyftpotatis med flingsalt – klicka här för recept!

Majsröra – klicka här för recept!

Ajvar relish – klicka här för recept!

Tzatziki – klicka här för recept!