Kokoschokladkolakladdkaka

Superläcker, oemotståndlig kladdig chokladkolakaka med kokos i botten och på kanterna. Den är galet god och passar som dessert, till fikat eller som tårta på festen. Spritsa gärna gräddtoppar på kakan och dekorera med färska bär om du vill ha en festligare kaka.
Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kokoschokladkolakladdkaka

ca 12 bitar

125 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
¾ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg

Garnering & till formen
kokos
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och strösocker och låt det puttra på medelvärme i ca 3 min i kastrullen. Låt det svalna lite.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos i botten och på kanterna, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. Låt kakan svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen i några timmar för att bli extra seg (täck inte över kakan med något). Servera gärna med vispgrädde och bär.
Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!

Tips! Baka en ljuvligt läcker vit kladdkaka – klicka här för recept!

Nyttig ananasglass

Fräsch, svalkande, nyttig ananasglass som mixas ihop enkelt till en krämig, härlig glass. Perfekt att äta när när man är sötsugen, men vill äta nyttigt!

Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept!

Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här för recept!

Nyttig ananasglass

1 banan, fryst
ca 300 g ananas krossad eller i skivor
1 dl mjölk (valfri sort, vegansk går också bra)

GÖR SÅ HÄR

  1. Frys in bananen i skivor och ananasen.
  2. Mixa de frysta bananen och ananasen i en hushållsmaskin med knivar. Tillsätt mjölken och fortsätt mixa till en krämig glass.
  3. Ät glassen direkt eller frys in en stund innan du äter. Men frys inte in den för länge för då blir den stenhård och inte lika krämig och härlig i konsistensen.

Krossad ananaspaj

Jag älskar ananaspaj – det är fantastiskt gott! Det är en paj man snabbt och enkelt kan slänga ihop när man vill ha en supersmarrig dessert! Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass!

Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept!

Krossad ananaspaj

12 bitar

Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
175 g smör

Fyllning
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 stor burk krossad ananas, ca 700 gram 

Garnering
pudra ev. över lite florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, salt och strösocker till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.

3. Nagga bottnen med en gaffel. Tryck gärna ett mönster på kanterna med en gaffel (inget måste, men det är snyggt).

4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.

5. Ta ut pajskalet ur ugnen. Sänk ugnsvärmen till 180 grader när du tar ut formen.

6. Fyllning: Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker lite lätt fluffigt. Tillsätt därefter vispgrädden och ananasen och rör om.

7. Bred ut fyllningen på pajskalet.

8. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen har stannat och inte är rinnig i mitten. 

Servera med en riktigt god vaniljvisp, vaniljglass eller en klick vispgrädde.

Vindruvsglass vegansk

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite havremjölk. Den är fantastisk, så himla god! Havremjölken kan bytas ut mot valfri vegansk mjölk.

Tips! Baka ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept!

Tips! Baka en underbar snabb, vegansk limpa – klicka här för recept!

 

Vindruvsglass vegansk

1 banan, fryst
150–200 g vindruvor, frysta
1 dl havremjölk

GÖR SÅ HÄR

  1. Frys in bananen i skivor och vindruvorna.
  2. Mixa bananen och vindruvorna i en hushållsmaskin med knivar. Tillsätt mjölken och fortsätt mixa till en krämig glass.
  3. Ät glassen direkt eller frys in en stund innan du äter. Men frys inte in den för länge för då blir den stenhård och inte lika krämig och härlig i konsistensen.
    Tips! Baka ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept!Tips! Baka en underbar snabb, vegansk limpa – klicka här för recept!

Nyttig vindruvsglass

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite mjölk. Den är magiskt god! Jag fick en känsla av att glassen smakade Piggelin, trots att den inte innehåller päron. Men det här är en glass jag kommer göra igen och även mina barn blev helt sålda på glassen. Ett superrecept!!!

Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept!

Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här för recept!

Nyttig vindruvsglass

1 banan, fryst
ca 200 g vindruvor, frysta
1 dl mjölk (valfri sort, vegansk går också bra)

GÖR SÅ HÄR

  1. Frys in bananen i skivor och vindruvorna.
  2. Mixa bananen och vindruvorna i en hushållsmaskin med knivar. Tillsätt mjölken och fortsätt mixa till en krämig glass.
  3. Ät glassen direkt eller frys in en stund innan du äter. Men frys inte in den för länge för då blir den stenhård och inte lika krämig och härlig i konsistensen.

    Tips!
    Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass – klicka här för recept!Tips! Gör ljuvligt god, nyttig chokladglass – klicka här för recept!