Lindas bakskola Instagram

width=752

Ni har väl inte missat att jag finna även på Instagram. Där får ni ta del av alla mina recept och massor av inspiration. Klicka på länken här och sedan på FÖLJ om ni vill följa mitt Instagramkonto! Jag har 142 000 följare i dagsläget vilket är fantastiskt och jag vill gärna ha fler! Jag älskar att ge er inspiration till att baka (och laga mat)  och förse er med nya recept!

 

Välkomna att föja Mitt Instagramkonto Lindas bakskola! Klicka här och sedan på FÖLJ!

CHOKLADBOLLKLADDTÅRTA

En ljuvligt god chokladbollkladdtårta som både smakar kladdkaka och chokladbollar! Det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. Garnera kladdkakan med chokladbollar och minimarshmallows. Fäst dem med smält choklad.

Tips! Ljuvligt, goda recept på havrebollar jag bakat: klicka här för recept!

CHOKLADBOLLKLADDTÅRTA

12 bitar

125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
50 g smält choklad
chokladbollar
minimarshmallows
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen.

6. Smält choklad och doppa minimarshmallows och chokladbollar i chokladen. Dekorera tårtan och låt chokladen stelna i kylen.

Filmjölkslimpa

Snabb, lättgjord, klassisk filmjölkslimpa som är oerhört god och populär – en riktig favorit! Den håller sig saftig flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
Tips! Baka en osötad morotsfilmjölkslimpa utan sirap – klicka här för recept!
T
ips! Baka fluffiga, goda Hönö västkustkakor – klicka här för recept!

Filmjölkslimpa

1 st

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.

Tips! Baka en osötad morotsfilmjölkslimpa utan sirap – klicka här för recept!
T
ips! Baka fluffiga, goda Hönö västkustkakor – klicka här för recept!

Bönburgare

Lättgjorda, supergoda veganbiffar tillagade av bönor. Tänk på att vända dem försiktigt i stekpannan eftersom de faller sönder lätt. Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

 Tips! Tillaga ljuvligt goda, veganska pannkakor – klicka här för recept!

Bönburgare

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Ca 12 st

2 st tetrapak blandade bönor, 380 g med vätska
1 dl havregryn
2 vitlöksklyftor, hackade
½ gul lök, grovhackad
½ dl hackade färska kryddor, t ex persilja, timjan, basilika
salt
svartpeppar

hamburgerbröd

GÖR SÅ HÄR

1. Häll bönorna i ett durkslag. Spola dem med kallt vatten.

2. Mixa bönorna ihop resten av ingredienserna i en hålshållsmaskin med knivar. Smaka av kryddningen.

3. Forma biffar av smeten och lägg dem på en skärbräda.

4. Stek biffarna i rapsolja i en stekpanna på låg/medelvärme, några minuter på varje sida på medel/låg värme (inte för hög värme så de bränns). Vänd på dem försiktigt med en helt ren stekspade. Om det är kladd på stekspaden går biffarna sönder lättare vid vändningen.
Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

Tips! Tillaga en supergod, enkel och nyttig Kesosallad och servera den till bönbiffarna – klicka här för recept!

Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

Grahamsfrallor

Fluffiga, supergoda, härliga grahamsfrallor. De går bra att frysa in och passar perfekt till frukost, mellis eller när man är sugen på en god smörgås. Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågmjöl.

Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Grahamsfrallor

Ca 30 st

50 g jäst
10 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
½ dl rapsolja
4 dl grahamsmjöl
19–20 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och sist vetemjölet, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Forma ca 30 frallor av degen och lägg dem på en plåta. Strö över lite vetemjöl och nagga bröden med en gaffel. Bröden kan variera i storlek, de kan vara runda eller avlånga.

3. Låt bröden jäsa under bakduk och låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem jäsa under bakduk.

Tips! Baka kalljästa grahamsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka godaste, härligaste filmjölkslimpan som inte behöver jäsa – klicka här för recept!