CITRONKÄRLEKSMUMS
Citronkärleksmums – en ljuvligt god kaka! Ljusa kärleksmums med citronsmak - såååå himla gott! Den här måste ni baka!
CITRONKÄRLEKSMUMS
Ca 12 bitar
Smet
3 dl strösocker
2 ägg
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
Glasyr
35 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1–2 msk pressad citron (kan ersättas med apelsin)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Riv skalet av citronen och blanda ner i smeten.
3. Smörj och bröa en rund form, ca 23–24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa citronsaften så att glasyren blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!