Kycklingfilé i sås och ugn

En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!

TIPS! Gör matlådor med kyckling i sås + ris för hela veckan – klicka här!

Kycklingfilé i sås och ugn

4 portioner

2 nävar färsk spenat
4 kycklingfiléer
salt
peppar
chiliflakes eller curry

Sås:
3 dl vispgrädde

2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond (eller 1 tärning kycklingbuljong
)

1 näve cocktailtomater
2 morötter, skurna i stavar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den färska spenaten i botten på en ugnsform. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Krydda dem med salt, peppar och chiliflakes eller curry.

2. Sås: Blanda vispgrädde, pressad vitlök och kycklingfond i en skål. Häll såsen över kycklingfiléerna.

3. Lägg cocktailtomater och morotsstavar på sidorna av kycklingfiléerna.

4. Ställ in ugnsformen längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden.

Servera med ris, bulgur, pasta eller potatis och en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Matlådor: Kyckling i god sås & ris

Gör matlådor till veckan och ställ i kylskåpet eller frysen. Det är så skönt att kunna ta fram och värma när man snabbt vill äta god mat. Ta med en låda till jobbet eller låt barnen värma en låda snabbt innan träningen. Riset kan bytas ut med bulgur, pasta eller potatis. KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_6728-1-683x1024.jpg

KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

KYCKLING I GOD SÅS I UGNEN + RIS – KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

SAFTIG BANANKAKA

Supersaftig banankaka som smakar magiskt gott! Den här måste ni baka! Ett riktigt toppenrecept! Min 24-årige son ville att jag skulle baka en kaka som han åt hos en kompis när han var liten. Jag ringde upp kompisens mamma och fick receptet och så bakade jag denna ljuvliga banankaka. Så himla saftig och god!

Tips! Baka en underbart god bananlimpa – klicka till recpetet här!

Tips! Gör bananpannkakor med bara 2 ingredienser – klicka till receptet här!

SAFTIG BANANKAKA

12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl

Fyllning:
1–2 bananer, mosade

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
  3. Mosa bananerna på en tallrik med en gaffel. Rör ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 1/2-liter.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den på en tallrik.

Tips! Tillsätt även 1 tsk kanel i smeten om du vill.

Tips! Baka en underbart god bananlimpa – klicka till recpetet här!

Tips! Baka en underbart god bananlimpa – klicka till recpetet här!

Tips! Gör bananpannkakor med bara 2 ingredienser – klicka till receptet här!

SCONES I UGNSFORM

Klassiska scones, men utvakade i en ugnsform istället! De blir fantastiskt saftiga och goda och är mycket lätta att baka! Passar perfekt till frukost när man snabbt vill ha nybakat bröd, men även till en soppa, sallad eller på utflykten! Det enklaste brödet man kan baka!
Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl havregryn eller grahamsmjöl. Tillsätt gärna även några matskedar nötter eller frön (utan att ändra mjölmängden).

Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka scones som frallor – recept klicka här!

SCONES I UGNSFORM

8 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Tryck ut degen i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 21 x 28 cm med mjölade händer. Strö över lite vetemjöl. Skär degen i rutor med en vass kniv och nagga ytan med en gaffel.

3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna innan du skär isär dem.

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Lantbrödslimpa

Med bara fyra ingredienser bakar du denna frasiga, rustika och supergoda limpa! Den är väldigt enkelt att göra,. Tänk på att knåda degen ordentligt för i denna limpa är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser ordentligt på sig under gräddningen.

Brödet har en frasig yta när den är nygräddad och ett supersaftigt innanmäte. Ett riktigt favoritbröd!

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

BAKTIPS! Baka mjuka, härliga POLARFRALLOR – klicka här för recept!

Lantbrödslimpa

1 limpa

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget och blanda till en deg. Knåda den lätt kladdiga degen i några minuter. Låt den jäsa under en bakduk i en bunke i ca 1 timme.

3. Rulla degen i mjöl om den är kladdig. Baka ut degen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl. Låt den jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

4. När degen har jäst: Skär fyra grunda snitt i degen med en vass kniv.

5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt degen kallna innan du skär den i skivor. Brödet har en frasig skorpa när den är nygräddad. Förvara den i en papperspåse om du vill bevara skorpan. När du lägger brödet i en plastpåse blir skorpan mjuk.

Brödet bör frysas in inom 12 timmar för hembakat bröd är alltid som godast när det är nygräddat.

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!