Mjölfri havregrynslimpa

mjölfrihavregrynslimpa8 mjölfrihavregrynslimpa7

Mjölfri bakpulverlimpa med havregryn. En mycket lättbakad, luftig, saftig limpa som inte behöver jäsa. Den är dessutom nyttig och innehåller inte ett spår av vetemjöl. Degen baseras på havregryn som mixas till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Suveränt, enkelt recept som kommer bakas ofta hemma hos mig! Den är stadig i konsistensen och väldigt mättande. Ett perfekt bröd när man vill bli mätt, men inte äta så mycket.

Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!
Supernyttig, fruktig mangoglass utan socker. Klicka på bilden för recept!
Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!
Nyttig mikrokladdkaka med bara 3 ingredienser! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Mjölfri havregrynslimpa

1 st

7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.

5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.
2. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och filmjölk i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.
4. Blanda ner äggen i havregrynssmeten och rör ihop allt till en kladdig deg.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

Kesosallad & kycklingfilé

Kesosalladkyckling1 Kesosalladkyckling3

Lunch– & middagstips: Kesosallad & kycklingfilé! Nyttig, mättande och underbart god mat. Kycklingen kan ätas både varm och kall. Krydda kycklingfilén enligt receptet eller med valfria  smaker.

Kesosallad – klicka på bilden för recept!
Kesosallad – klicka på bilden för recept!

Kesosallad & kycklingfilé

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda 
vitlök

Kesosallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en Kesosallad – klicka här för recept.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Tips! Byt ut Kesosalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

 

Köttfärssås & spagetti – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka här för recept!

Spagetti & köttfärssås – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka på bilden för recept!
Spagetti & köttfärssås – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka på bilden för recept!

Kesosallad

Kesosallad3

KESOSALLAD Med keso lyfter du din sallad till en högre nivå! Keso är mättande och passar perfekt ihop med grönsaker av alla dess slag. Byt ut eller lägg till de grönsaker du gillar bäst! Även kryddningen kan man variera, t ex med curry, chili, färska kryddor m m.
Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

 

Kesosallad

500 g Keso
1 tomat
10–15 cm gurka
½ rödlök
1 liten burk majs
½ paprika
ev. örtsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg Keson i en skål.

2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).

3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).
Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

1. Lägg Keson i en skål.
1. Lägg Keson i en skål.
2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).
2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).
3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).
3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).

Kesosallad4

Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

Tips! Baka ett enkelt, supergott morotsbröd i form till Kesosalladen! Klicka här för recept!

Kycklingbönsallad

kycklingbönsallad2

Lunch- & middagstips: Kycklingbönsallad. En både enkel, god och nyttig måltid som går snabbt att laga. Bönsalladen kan bytas ut mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Kycklingbönsallad

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda 
vitlök

+ en bönsallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en bönsallad enligt receptet – klicka här!.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Skär kycklingen i tunna skivor och lägg dem på salladen.
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg dem på salladen.

Så gör du bönsalladen! Klicka här eller på bilden nedan för recept!

Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!
Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!

Tips! Byt ut bönsalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

kycklingbönsallad1

Kycklingfilé & bönsallad

kycklingfilebönsallad1

Lunch- & middagstips: Kycklingfilé & bönsallad. En både enkel, god och nyttig måltid som går snabbt att laga. Bönsalladen kan bytas ut mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Kycklingfilé & bönsallad

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda
vitlök

bönsallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en bönsallad – klicka här för recept!.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Bönsallad! Klicka här eller på bilden nedan för recept!

Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!
Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!

 

Tips! Byt ut bönsalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

 

kycklingfilebönsallad2