Potatis är inte bara en av världens mest populära råvaror, utan också en av de nyttigaste. Potatis innehåller värdefulla vitaminer och fibrer. Äter du den med skalet på får du också i dig en ordentlig dos av nyttiga antioxidanter. Dessutom är den mättande.
Potatisskal är rika på fibrer, kalcium, järn, zink, fosfor, B-Vitamin och är till 99,9 procent fettfri.
Utöver energi i form av kolhydrater ger potatis vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium och kostfibrer. Proteinhalten är låg men proteinet är av hög kvalitet.
NYTTIG POTATISLIMPA UTAN VETEMJÖL! Den blir oerhört saftig och god!!! En riktig favoritlimpa som dessutom är hälsosam och nyttig, helt utan vetemjöl. Den är mycket enkel att baka och behöver inte jäsa. Potatisen gör brödet extra saftigt.
Fakta potatis!
Potatis innehåller vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium och kostfibrer. Proteinhalten är låg men det proteinet som finns är av hög kvalitet.
Potatis är en av de nyttigaste råvarorna! Läs här!
Nyttig potatislimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 3 ½ dl filmjölk 2 normalstora potatisar, råa
Garnering havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa).
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
GOTT, SAFTIGT, NYTTIGT BRÖD UTAN VETEMJÖL MED RIVET ÄPPLE! Nyttig Äppellimpa utan vetemjöl. Saftigt, lättbakat bröd som inte behöver inte jäsa. Perfekt för den som vill baka nyttigt bröd samtidigt som det ska vara enkelt. Här har ni ett suveränt recept! Äpplena i degen gör brödet extra gott & saftigt!
Nyttig äppellimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 3 ½ dl filmjölk 1 stort äpple
Garnering havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv äpplena.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.