Mangohallon smoothie

mangohallonsmoothie4 mangohallonsmoothie5

Fräsch, mättande mangosmoothie med hallon i! Det går snabbt att mixa ihop den här nyttiga mangosmoothien. En riktigt hälsosam drink som passar till frukost, mellis eller på kvällen när man blir sugen på något.

Gör en nyttig fruktsmoothie – klicka på bilden för recept!
Gör en nyttig fruktsmoothie – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Mangohallon smoothie

Ca 2 glas
Len, fräsch smoothie med mango och banan. Supergod och  mättande!

2 fryst mango
1 banan
1–2 dl mjölk
1 dl frysta hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.

2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Hälls smeten i ett eller två glas.

3. Tina hallonen och mosa dem till en sås.

4. Häll ner hallonen i glaset/glasen. Rör om lite försiktigt.

1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.
1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.
2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.
2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.
4. Häll ner hallonen i glaset/glasen. Rör om lite försiktigt.
4. Häll ner hallonen i glaset/glasen. Rör om lite försiktigt.

mangohallonsmoothie3 mangohallonsmoothie6

Nyttig mangosmoothie

mangosmoothie4 mangosmoothie5

Nyttig mangosmoothie! På bara en minut mixar man ihop den här en nyttig mangosmoothie med bara 3 ingredienser. Den är krämig, len och supergod!

Gör en nyttig fruktsmoothie – klicka på bilden för recept!
Gör en nyttig fruktsmoothie – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nyttig mangosmoothie

2 glas
Len, fräsch smoothie med mango och banan. Supergod och  mättande!

225 g fryst mango (1 paket)
1 banan
1–2 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.

2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.

2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.
2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.

mangosmoothie3 mangosmoothie6

40 procentig vispgrädde är nyttigare än 36-procentig!

vispgrädde

40-procentig vispgrädde innehåller endast högpastoriserad vispgrädde, inga onödiga tillsatsämnen. 36 procentig vispgrädde innehåller även förtjocknings- och stabiliseringsämnet Karragenan för att produkten ska få en längre hållbarhet, ca 1 månad istället för 1–2 veckor ( 40-procentig vispgrädde).

Den längre hållbarheten och lägre fetthalten är efterfrågad av konsumenterna, enligt sveriges mejerier. Dock har studier visat att ämnet Karragenan kan vara cancerframkallande och bidra till en inflammatorisk tarmsjukdom. Detta är emellertid många konsumenter omedvetna om när de till ett billigare pris köper grädden med en lägre fetthalt och längre hållbarhet. Det skiljer ca 6 kr/liter i pris och 4 procent i fetthalt. Det är en liten skillnad och gör att det är bättre att köpa den dyrare och fetare grädden som inte innehåller något skadligt tillsatsämne (Karragenan).

Meningarna går dock isär, mejerierna och Livsmedelsverket ser ingen fara i att konsumera Karragenan medan forskare ser hälsorisker. För att undvika onödiga tillsatser är det smartast att använda 40-procentig grädde utan någon tillsats.

Muffins med chokladgömma

muffinschokladgomma5 muffinschokladgomma4

Muffins med chokladgömma! Superläckra, saftiga muffins med en härlig chokladbit som gömmer sig i varje muffins! Överraskande och galet goda!

Tips! Byt ut chokladen mot en jordgubbe eller några hallon!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Baka oerhört saftiga, goda muffins! Klicka på bilden för recept!
Baka oerhört saftiga, goda muffins! Klicka på bilden för recept!

Muffins med chokladgömma

Ca 15 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Fyllning
Ca 15 chokladbitar

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

muffinschokladgomma3 muffinschokladgomma6 muffinschokladgomma1 muffinschokladgomma2

Muffins

muffins5

Muffins är ett av de populäraste bakverken faktiskt! De är enkla att göra, supersaftiga och perfekt att bjuda på till fikat! Ingredienserna har man oftast hemma vilket gör att man när som helst kan slänga ihop en sats.

Superläckra, goda kärleksmumsmuffins – klicka på bilden för recept!
Superläckra, goda kärleksmumsmuffins – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Tips! Smaksätt gärna dina muffins med t ex:
– 1 tsk kanel
– 1 msk kakao
– ½ tsk kanel
– ½ tsk kardemumma
– rivet citronskal av 1 citron

Muffins

Ca 15 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

muffins4 muffins6