Brownietårta med mjölkchokladkolakräm

brownietårtamjölkchokladkolakräm3 brownietårtamjölkchokladkolakräm7

En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen! En kaka ”to die for”! Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet.  Oavsett blir den saftig och riktigt läcker.

Tips! Låt kakan stå i kylen i ca 2 timmar innan servering så bottnen och mjölkchokladkolakrämen stelnar ordentligt. Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär.

Krämig lättgjord chokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!
Krämig lättgjord chokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Brownietårta med mjölkchokladkolakräm

Ca 15 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Mjölkchokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. Låt den kallna i formen.

4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 10 min.

5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.

6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–34 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. 
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

brownietårtamjölkchokladkolakräm1 brownietårtamjölkchokladkolakräm4 brownietårtamjölkchokladkolakräm2 brownietårtamjölkchokladkolakräm6 brownietårtamjölkchokladkolakräm5

 

 

 

Saftig citronsockerkaka

citronsockerkaka8 citronsockerkaka6

Citron i sockerkakan gör den otroligt fräsch och härlig i smaken! Det piffar verkligen upp sockerkakan och gör den extra läcker. Pudra gärna över lite florsocker före servering.

Vita chokladbollar som är ljuvligt goda – klicka här för recept!
Vita chokladbollar som är ljuvligt goda – klicka här för recept!

Saftig citronsockerkaka

Ca 12 bitar

1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft
3 ägg

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint och pressa ut 2 msk citronsaft.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citron. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka citronen noga. Riv citronskalet fint.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citronskal. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och citronskal. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

citronsockerkaka7 citronsockerkaka5 citronsockerkaka9

Vit chokladsockerkaka

vitchokladsockerkaka6 vitchokladsockerkaka3

LJUVLIGT GOTT! Saftig sockerkaka med hackad vit choklad i smeten – sååå gott! Kakan kan dekoreras med florsocker och smält, vit choklad, men det kan uteslutas om man bara vill njuta av den i all enkelhet. Receptet innehåller ingredienser man oftast har hemma (förutom chokladen kanske…).

Tips!
– Byt ut den vita chokladen mot mörk choklad eller mjölkchoklad.

Superläcker kladdkaka deluxe – klicka här för recept!
Superläcker kladdkaka deluxe – klicka här för recept!

Vit chokladsockerkaka

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, hackad (spar lite till garnering om du vill)
3 ägg

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker (kan uteslutas)
smält lite av chokladen och ringla det över kakan (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

5. Smält lite vit choklad. Lägg den i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa över kakan.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.
vitchokladsockerkaka2
5. Smält lite vit choklad. Lägg den i en liten plastpåse och knyt ihop den. Klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa över kakan.

vitchokladsockerkaka5 vitchokladsockerkaka7 vitchokladsockerkaka4

 

 

Saftig sockerkaka

sockerkaka6 sockerkaka8

ÄLSKADE SOCKERKAKA En riktigt saftig sockerkaka är gudomligt gott och bakas alldeles för sällan. Jag älskar sockerkaka och det här receptet är superbra och ger en oerhört saftig, god kaka!

Tips!
Vispa inte en sockerkakssmet för länge för då blir glutentrådarna starka och kakan seg och stabbig. Rör snabbt bara ihop smeten så den blir slät.

Smaksättningsförslag
– Byt ut 1/2 dl vetemjöl mot kakao.
– Tillsätt ca 75 g hackad choklad (valfri sort).
– Bröa formen med kokos istället för ströbröd.
– Rivet skal av 1 citron.

Saftig sockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält (avsvalnat)
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Garnering
florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

sockerkaka4 sockerkaka5 sockerkaka7

Chokladmuffins med florsocker

chokladflorsockermuffins6 chokladflorsockermuffins4

Saftiga chokladmuffins som är ett klassiskt bakverk som alltid är gott och uppskattat. Det är enkelt att baka dem och något som barnen brukar gilla att göra själva eller ihop med kompisar.

Tips!
– Hacka ca 100 g mjölkchoklad eller mörk choklad och strö det på smeten i formarmar före gräddning – supergott!
– Tryck ner 2 hallon i varje muffins innan gräddning – mums!

Ljuvligt goda kokosbollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda kokosbollar – klicka här för recept!
Fantastiskt fudgecake – klicka här för recept!
Fantastiskt fudgecake – klicka här för recept!

 

Chokladmuffins med florsocker

Ca 15 st 

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

chokladflorsockermuffins5 chokladflorsockermuffins3 chokladflorsockermuffins2 chokladflorsockermuffins1