Chokladmuffins

chokladmuffins7 chokladmuffins5

Saftiga chokladmuffins som är ett klassiskt bakverk som alltid är gott och uppskattat. Det är enkelt att baka dem och något som barnen brukar gilla att göra själva eller ihop med kompisar.

Tips!
– Hacka ca 100 g mjölkchoklad eller mörk choklad och strö det på smeten i formarmar före gräddning – supergott!
– Strö lite kokos på muffinsarna före gräddning.

Supergoda chokladbollar – klicka här för recept!
Supergoda chokladbollar – klicka här för recept!
Spröda, goda strasskakor – klicka här för recept!
Spröda, goda strasskakor – klicka här för recept!

 

Chokladmuffins

Ca 15 st 

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

chokladmuffins9 chokladmuffins8 chokladmuffins6

Prinsessbollar

vitahavrebollar6 vitahavrebollar8

Ljuvligt goda princessbollar som är en ljus variant av havrebollar, men fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare! Både barnen och jag älskar dessa chokladbollar och min 6-åriga dotter sade att de är mycket godare än de bruna. 🙂 De går jättebra att frysa in!

Underbara nougatbollar – klicka här för recept!
Underbara nougatbollar – klicka här för recept!

Prinsessbollar

Ca 20 st

200 g vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Riv chokladen på ett rivjärn.

2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg.

3. Gör bollar av degen och rulla dem i pärlsocker. Förvara dem i kylen. (De går bra att frysa in).

1. Riv chokladen på ett rivjärn.
1. Riv chokladen på ett rivjärn.
2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg.
2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg.
3. Gör bollar av degen och rulla dem i pärlsocker. Förvara dem i kylen. (Då går bra att frysa in).
3. Gör bollar av degen och rulla dem i pärlsocker. Förvara dem i kylen. (De går bra att frysa in).

vitahavrebollar5 vitahavrebollar9 vitahavrebollar10 vitahavrebollar7

Kesobröd utan mjöl

kesobröd6 kesobröd11 kesobröd9

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in! Brödet är supergott och är lätt att göra. Perfekt för den som inte äter mjöl och vill vara hälsosam. Brödet är väldigt mättande och innehåller bara nyttigheter!

Nyttig frölimpa utan mjöl – klicka här för recept!
Nyttig frölimpa utan mjöl – klicka här för recept!
Gör nyttiga Kesoplättar – klicka här för recept!
Gör nyttiga Kesoplättar – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler nyttiga recept – både bröd, glass & smoothies!

Kesobröd utan mjöl

Ca 15 bitar

500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.

2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.

3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax. Brödet går bra att frysa in.

kesobröd5

kesobröd7 kesobröd8 kesobröd10 kesobrödutvald

Chokladbollar

chokladbollar3

Ljuvligt goda, riktiga chokladbollar som har en rykande åtgång! De passar alla tillfällen från barnkalas, fika till kaffet eller njut av en boll efter en god middag. Både vuxna och barn älskar dess chokladbollar. Om man älskar kokos kan man ta 2 dl istället för 1 dl i smeten, men man kan också utesluta det helt om man vill det.

Vita chokladbollar som är gudomligt goda! Klicka här för recept!
Vita chokladbollar som är gudomligt goda! Klicka här för recept!
Superläcker megakokosboll – klicka här för recept!
Superläcker megakokosboll – klicka här för recept!

Chokladbollar

20–25 st beroende på storlek

5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos (kan uteslutas eller dubblas)
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl florsocker (kan ersättas med 1 ½ dl strösocker)
2 msk kaffe (kan ersättas med bara vatten, men ger en god smak)
ca ½ dl vatten

Garnering
kokos (eller pärlsocker)

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.

2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

chokladbollar1 chokladbollar2

Mjölkchokladbollar

mjölkchokladbollar3 mjölkchokladbollar1

Kanske världens godaste mjölkchokladbollar :-)! Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda! Man kan inte kan få nog av dem! Mjölkchokladen kan självklart bytas ut till mörk choklad eller någon annan sort man gillar. Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.

En fantastisk chokladbollstårta – klicka här för recept!
En fantastisk chokladbollstårta – klicka här för recept!
Supergod Nutellakladdkaka – klicka här för recept!
Supergod Nutellakladdkaka – klicka här för recept!

Mjölkchokladbollar

Ca 20 st

5 dl havregryn
125 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 ¾ dl florsocker
200 g mjölkchoklad, fint riven
ca ½ dl vatten

Garnering
kokos (eller pärlsocker)

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.

2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp (eller riktigt ordentligt med en slev) så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir lite kladdiga, men de ska hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i kylen.

mjölkchokladbollar2 mjölkchokladbollar4 mjölkchokladbollar3