Chokaldfudge med saltlakrits
SALTLAKRITS + CHOKLAD = DRÖMGODA BITAR Chokladfudge fylld med krossad Turkisk peppar. Det här godiset är galet gott! Jag älskar kombinationen av choklad och lakrits. Det är mycket enkelt att göra dessa godingar! Tid 10 min + några timmar i kylen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Chokaldfudge med saltlakrits
Julgodis med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!
Fyllning
5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade
Fudge
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)
GÖR SÅ HÄR
1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).