Jordgubbschokladkaka

jordgubbschokladkaka10 jordgubbschokladkaka12

Gör din egen chokladkaka! Den är galet läcker och består av de två godaste sakerna som finns: choklad & jordgubbar! Den bör helst ätas samma dag den görs, men kan eventuellt förvaras i kylen över natten, sedan blir jordgubbarna lite vattniga.

Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbschokladkaka

250 g mörk eller ljus choklad
ca 12 jordgubbar (beroende på storlek), tvättade och torkade

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Klä en limpform, ca 1 ½ liter med bakplåtspapper. Testa hur många jordgubbar som får plats i formen. Ta bort jordgubbarna sedan.

3. Täck botten med ett tunt lager choklad.

4. Ställ jordgubbarna i två raka rader på chokladbottnen.

5. Häll resten av chokladen över jordgubbarna. Använd en smörkniv eller liknande och jämna till och måla choklad på jordgubbarna där de inte är täckta.

6. Ställ formen i kylen och låt chokladen stelna.

jordgubbschokladkaka8 jordgubbschokladkaka9 jordgubbschokladkaka7 jordgubbschokladkaka13 jordgubbschokladkaka11

Chokladdoppade jordgubbar

chokladddoppadejordgubbar5 chokladddoppadejordgubbar6

MAGISKT GOTT! Jordgubbar & choklad är en perfekt kombination. Det godaste av två världar – i ett! De passar bra att äta som dessert, till fördrinken eller som snacks framför tv:n. Eller bjud på barnen på barnkalaset. Oavsett vem du bjuder som kommer de bli mycket, mycket uppskattade!

Baka hemgjorda grissini – klicka här för recept!
Baka hemgjorda grissini – klicka här för recept!
Magiskt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Magiskt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Chokladdoppade jordgubbar

Skölj av jordgubbarna ordentligt och låt dem torka på hushållspapper innan du doppar dem i chokladen.

Du behöver
200 g mörk eller ljus choklad (välj en sort du gillar)
ca 20 jordgubbar

Garnering
ev. kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Doppa jordgubbarna i chokladen.

3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.

4. Strö ev. kokos över chokladen. Låt chokladen stelna i kylen.

1. Smält chokladen över vattenbad.
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Doppa jordgubbarna i chokladen.
2. Doppa jordgubbarna i chokladen.
3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.
3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.

chokladddoppadejordgubbar3 chokladddoppadejordgubbar6 chokladddoppadejordgubbar5 chokladddoppadejordgubbar4

Vilken grädde är bäst?

GRÄDDTEST! Jag läste ett bra test som Allt om mat har gjort om vilken grädde som är bäst. Klicka här för att läsa testet!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Skärmavbild 2016-06-15 kl. 20.58.45

Flätad pizzarulle

flätadpizzarulle11 flätadpizzarulle13

 

 

Läcker brödrulle fylld med ost, skinka och tomatsås. Som en calzone, men i form av en rulle med snygga flätor på toppen. Ett riktigt WOW-bröd som garanterat gör succé! Och det är inte bara snyggt på ytan utan makalöst gott! Om man är lat och inte orkar fläta brödet går det lika bra att bara rulla ihop hela degen och grädda den som en rulle.

* vatten eller mjölk i degen!
Vatten i degen gör brödet segare med mer tuggmotstånd (typ baguetter). Mjölk gör brödet mjukare och saftigare (typ källarfranska). Båda är lika goda, men på lite olika sätt och olika konsistens.

Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!

Tips! Gör degen i en hushållsmaskin! Nu får du 25 % på OBH Nordifa Hercules – klicka här. En kraftfull maskin som många läsare tycker är den bästa. Läs mer om maskinen här:  http://apprl.com/sv/pd/4F7H/

hercules

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Flätad pizzarulle

1 st

¼ pkt jäst (ca 12 gram)
3 dl vatten eller mjölk*, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
200 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

Garnering
1 ägg, uppvispat
ev. flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper

3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.

4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden  på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.

5. Fläta remsorna tre och tre.

6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.

7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.

9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
5. Fläta remsorna tre och tre.
5. Fläta remsorna tre och tre.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

flätadpizzarulle14 flätadpizzarulle12 flätadpizzarulle15 flätadpizzarulle16 flätadpizzarulleutvald

 

 

Nyttig apelsinglass

apelsinglass9 apelsinglass7

Fruktig, nyttig och sockerfri glass som är gudomligt god och svalkande. Se till att ha frysta apelsiner och bananer i frysen så kan du när som helst fixa denna smarriga glass på några minuter!

Nyttig, sockerfri bärsmoothie! Klicka här för recept!
Nyttig, sockerfri bärsmoothie! Klicka här för recept!
Nyttig, sockerfri kiwiglass – klicka här för recept!
Nyttig, sockerfri kiwiglass – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Nyttig apelsinglass (sockerfri)

2 apelsiner, frysta
1 banan, fryst
1–1 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa apelsin och banan i en hushållsmaskin med knivar till en krämig glass.

2. Tillsätt mjölken, lite i taget och mixa till en lagom krämig konsistens.

1. Mixa apelsin och banan i en hushållsmaskin med knivar till en krämig glass.
1. Mixa apelsin och banan i en hushållsmaskin med knivar till en krämig glass.
2. Tillsätt mjölken, lite i taget till en lagom krämig konsistens.
2. Tillsätt mjölken, lite i taget och mixa till en lagom krämig konsistens.

apelsinglass3 apelsinglass4 apelsinglass5 apelsinglass6 apelsinglass8